Ny sorggruppe for de 13 til 17-årige

Dagmars Kilde Lions Club Hinnerup åbner den tredje sorggruppe for børn og unge i Favrskov

Af
Erling Baastrup

Siden 2005 har Dagmars Kilde Lions Club Hinnerup hjulpet børn fra seks til 14 år med at komme igennem sorgen og tabet over at have mistet en mor eller en far. Siden har behovet vist sig også at være der for de 14 til 17-årige, og derfor har klubben nu netop åbnet en sorggruppe, der henvender sig til de 13-17-årige.
Den nye gruppe for de 13 til 17-årige startede 12. januar 2011, og missionshuset i Hinnerup lægger lokaler til, da der ikke var mere plads i Hinnerup Bibliotek- og Kulturhus, hvor de nuværende to grupper holder til.
Der har gennem de seneste seks år være tilknyttet 50 børn og unge. Det har været meget individuelt, hvor lang tid de har været med i gruppen. Nogle har været med i mere end tre år, og nogle få har frameldt sig efter ganske få gange.
Gruppen ledes forsat af Susan Jensen og Nina Thøgersen i samarbejde med Else Carlsen, Pia Ry og Ruth Kragelund, alle fra Dagmars Kilde Lions Club Hinnerup, desuden Grete Abildgård. Alle er frivillige hjælpere.
"Der gøres et kæmpe stykke frivilligt arbejde. Børnene gives et rum, hvor de har mulighed for at komme ud med det, der gør ondt. Det betyder meget, at man er i gruppe med andre, der har været ude for det sværeste i sit unge liv. Det at have mistet en far eller en mor," siger Susan Jensen.
Der er åbent for flere børn og unge, der har mistet en far eller en mor. Kontakt Susan Jensen på 28 31 19 43 efter klokken 16.

Publiceret 01 February 2011 19:00