Rektor Jørgen Christiansen kan til efteråret fejre sit og skolens 30 års jubilæum.

Rektor Jørgen Christiansen kan til efteråret fejre sit og skolens 30 års jubilæum.

Favrskov Gymnasium sætter rekord

Antallet af nye elever, der starter i Hadsten efter sommerferien, er 248 mod 205 sidste år

Af
Erling Baastrup

Med en stigning på 21% i elevtallet ligger gymnasiet i Hadsten på en vækst, der er på det dobbelte af stigningen på landsplan. De 248 nye elever udløser ni klasser mod otte de foregående år:
"Vi er naturligvis glade for, at lokalsamfundet bakker om vores gymnasium," siger rektor Jørgen Christiansen, der pointerer, at eleverne måske kunne presses ind i otte klasser, men at gymnasiet vil gøre meget for at eleverne kan få opfyldt deres ønsker til bestemte studieretninger. Favrskov Gymnasium har også den politik, at der aldrig er mere end 30 elever i en klasse.
Jørgen Christiansen fortæller, at stigningen ser ud til at være en generel vækst i gymnasiefrekvensen, og at der altså ikke spiller geografiske årsager ind.

Udbygger skolen

I forbindelse med stigningen i elevtallet har skolen haft gang i byggeriet, og der kommer mere til. Kantinen er renoveret og netop genindviet. Studieområdet er desuden udvidet med 300 kvadratmeter, idet en gård er blevet overdækket. Dertil kommer, at planerne nu udarbejdes til en udvidelse og renovering af laboratorieområdet, hvor der etableres to nye laboratorier. Også i den forbindelse opstår der flere studiepladser.
"Til denne udvidelse har vi fået 3.6 mio. kr. fra staten, og dertil kommer, at vi selv lægger et beløb oveni," siger Jørgen Christiansen, der til november kan fejre sit og skolens 30 års jubilæum.

Publiceret 01 April 2011 09:30