VIDEO:

Ferrari-bøfferne er klar til salg

Købmand Jørgen Christiansen har igen en halv okse i verdensklasse hængende på krogen

"Du behøver nærmest ingen kniv, det har en supersmag, det smelter på tungen og selv vores børn på 16 og 19 syntes, det var stort."
Købmand Jørgen Christiansen fra Super Best i Hadsten kan næsten ikke styre sin begejstring.
Han fortæller om den oplevelse, han selv og familien fik nytårsaften, da de dyreste bøffer i verden havde været på panden. Wagyu-kødet, bedre kendt som kobe-kød, var lige før nytår til salg i Hadsten Centrets store Super Best. Og nu hænger der igen en halv okse på krogen, klar til de østjyske påskeborde.
VIDEO: Hør og se købmand og slagter fortælle om det dyre kød.

Revet væk

"Sidste gang tog vi mod forudbestillinger på dette meget eksklusive kød, og det var revet væk inden, salget gik i gang. Denne gang kan du ikke blive skrevet op, men må møde op, når vi starter salget, hvilket sker tirsdagen inden påske, 19. april," siger Jørgen Christiansen, der stolt viser montren frem, hvor der hænger et oksehøjreb til 20.000 kroner og modner side om side med et ordinært til sølle 1.700 kroner.
Kødet kommer fra den formentlig eneste okse, der bliver slagtet på dansk grund i år. Den firbenede har tilbragt 33 måneder med et luksusliv på en gård mellem Viborg og Skive, hvor den blandt meget godt foder også har fået øl til frokost, fortæller Jørgen Christiansen.

Et kig ind til fileten, der skal skæres ud inden påske.

Et kig ind til fileten, der skal skæres ud inden påske.

Massage er skrøne

"Men at de får massage, er vist en skrøne," siger han.
"Vi føler os meget priviligeret, for vi deler den okse med Super Best i Hørsholm. Tidligere har man kun kunnet købe kødet på en restaurant i København, så det er virkeligt stort og eksklusivt," lyder det fra den slagteruddannede købmand i Hadsten.
Det er lige så stort for hans slagtermester Jørn Jensen, der kommer kørende med et brystparti samt et lår for at vise det frem for Lokalavisen.
"Jeg har et godt råd, hvis man får fat i dette kød. Det er at stege dem enkeltvis og så med fuldt blus på panden," siger Jørn Jensen, der denne gang også vil lade sin lærling prøve at skære for i det dyre kød.
VIDEO: Hør og se købmand og slagter fortælle om det dyre kød.

Det er ikke Mona Lisa, men oksehøjrebet hænger fornemt til skue i montren i Super Best i Hadsten. Værdien er 20.000 kroner - i indkøbspris.

Det er ikke Mona Lisa, men oksehøjrebet hænger fornemt til skue i montren i Super Best i Hadsten. Værdien er 20.000 kroner - i indkøbspris.

Publiceret 12 April 2011 11:15