Frederik og Mary kiggede lige forbi

Store menneskemængder så kronprins Frederik og kronprinsesse Mary da de besøgte Hadsten og Hinnerup lørdag

Der var mennesker overalt, især børn i prinsessekjoler og kroner, da kronprinsparret lørdag besøgte Favrskov i forbindelse med Hadsten og Hinnerups 150 års byjubilæer.
Alt tyder på, at det har været en herlig dag, både for Frederik og Mary der mødte en masse søde, engagerede mennesker på deres vej i det stramme program der var aftalt i forvejen.
En meget glad borgmester, Nils Borring (S) kunne umiddelbart efter kronprinsparrets exit fra Hadsten 16.30, glæde sig over at alt tilsyneladende var klapppet.
"De virker så oprigtige, søde og interesserede i det man fortæller dem," lød det fra en glad borgmester, der havde æren af at ledsage kronprinsparret gennem først Hinnerup og siden Hadsten.
Se video fra kronprinsparrets besøg i Hinnerup og Hadsten

Prustende Karen

Da det prustende veterantog "Karen" løb ind i Hadsten om eftermiddagen tog en kæmpe menneskemængde imod parret der smilende bevægede sig over på Modelbane Europa for derefter at bevæge sig igennem en festsmykket Søndergade med vimpler og farverige paraplyer.
Hadsten Handel havde lavet en rejse fra 1800-tallets spæde start frem til i dag og gaden var fyldt med veteranbiler og - selvfølgelig - glade mennesker.
I vinduet oppe over blomsterhandleren kunne Jesper Bruhn-Jensen levere en serenade til parret, der derefter hilste på en del fremmødte, herunder Lerke Elmose, Johannne Gade, Christian Elmose og Jeppe Gade. De fire fra Bjerringbro var taget med deres bedstefar fra Hadsten til Søndergade for at trykke en prinsesse i hånden.
Og selvfølgelig trykkede hun hånd, den søde Mary.
"Vi vasker ikke vores hænder igen," lød det fra de fire stolte børn.
Nede ved Sløjfen viste Frederik at han var bedre til basket end Mary, der dog fik grinene frem hos alle, også sig selv, da hun kiksede i kurven.
Også stomp med farvestrålende skraldespande fik smilene frem hos parrret, inden Frederik kunne slippe 1000 gule ænder løs i Lilleåen.
Overskuddet af salget af de gule ænders numre gik til HSK's omklædningsrum.
Efter at have afsløret et kunstværk for foden af Sløjfen og trykket adskillige menneskers hænder forlod kronprinsparret igen Hadsten næsten på klokkeslet klokken 16.30.
Smilende, interesserede og glade havde de mødt folk på deres vej.
Derefter tog de en af forsvarets Fennec-helikoptere hjem til Sjælland, mens borgerne i Hadsten festede videre med leg og bevægelse som tema for især de unge.

null

Publiceret 08 September 2012 17:30