80 veterantraktorer er klar til verdensrekord ved Søften

Målet er at 100 Massey-Ferguson traktorer skal pløje sig igennem Niels Balles marker

Op mod 80 ældre traktorer er allerede tilmeldt til Pløjestævnet ved Kokgården ved Søften søndag 14. oktober, hvor man vil sætte en ny verdensrekord med største mulige antal pløjende Massey-Ferguson 135.
"Det er dog kun dieseludgaven af den slidstærke og populære Massey-Ferguson 135, der skal deltage," fortæller en af initiativtagerne Niels Balle, på hvis marker rekordforsøget gøres.
"Den lille traktor var i sine ?unge? dage utroligt solid og populær, og er i dag meget eftertragtet blandt samlere, ligesom den stadig er i brug mange steder. Derfor regner vi med, at der vil komme flere tilmeldinger i dagene op til rekordforsøget, så vi forhåbentlig kan komme op på 100 traktorer," håber Niels Balle sammen med medlemmerne af CB-veteranerne, der glæder sig til at se en halv kilometer traktorer på marken.
Traktorene skal pløje på nøjagtig samme tid, hvis rekorden skal bære igennem.
"Vi kender dog ikke nogen tidligere rekord i denne ?disciplin?, men håber, at der vil være traktorentusiaster i udlandet eller måske i Danmark, der vil udfordre den. Og man behøver slet ikke være en super dygtig pløjer for at deltage i rekordforsøget," smiler Niels Balle, der ellers selv som tidligere både danmarks- og verdensmester har godt styr på pløjereglerne.
Der er samtidig veteranpløjestævne og LandboUngdommens Regionspløjestævne.
Både verdensrekordforsøget, veteranpløjestævnet og Regionsmesterskabet i pløjning er åbent for publikum søndag 14. oktober fra 10.00 til 16.00 ved Kim og Niels Balle på Rønbækvej i Søften.

Publiceret 04 October 2012 11:00