Skoleleder Flemming Sørensen (tv) viceskoleleder Kate Dybdahl og folketingsmand Troels Ravn (A).

Skoleleder Flemming Sørensen (tv) viceskoleleder Kate Dybdahl og folketingsmand Troels Ravn (A).

Trivsel og glade børn

Af
Erling Baastrup

Da den socialdemokratiske ordfører for børn- og undervisning, Troels Ravn, mandag besøgte den private Regnbueskole i Hammel, bad vi ham fortælle, hvad der havde gjort mest indtryk på ham. Og han kunne se, at mange af de ting, der fungerer på Regnbueskolen, også er med i intentionerne med den kommende reform af folkeskolen.
"Jeg har oplevet mange glade børn. Det drejer sig om at have fokus på trivsel, så lærer man også mest," sagde Troels Ravn, som også studerede skolens tolærerordning. Lidt misundelig, fordi den jo er noget nemmere at lave, når klasserne kun er på ca. 15 elever.
"Men idéen falder jo helt i tråd med fokus på inklusion. Selvfølgelig handler det i folkeskolen også om at spare penge, men for mig er menneskesynet det vigtigste. Man skal have ret til at være med i et fællesskab."

Skolegang til kl. 16?

Regnbueskolen er i forvejen en slags heldagsskole, idet eleverne er på skolen til kl. 14.30. Og Troels Ravn havde da hørt kritik, men måtte korrigere: De store elever har altså fri kl. 15.30. Og så er lektierne lavet.

"Vi er bestemt ikke ude på at nedlægge sportsforeningerne. Vi skal tværtimod bygge bro fra skolen til foreningerne. Der lægges da også op til, at ud over de flere fag-faglige timer, kommer der mere tid til bevægelse og fysiske aktiviteter."

null

Publiceret 28 January 2013 14:30