Der bliver svedt bravt ned gennem Europa lige nu fra TRF-motionisterne. Foto: Michael Wulff Hansen

Der bliver svedt bravt ned gennem Europa lige nu fra TRF-motionisterne. Foto: Michael Wulff Hansen

TRF:

Sved, holdånd og brokkebamser

Debutanten Hans Espersen kører sig i bedre og bedre form på vej mod Paris

Morgenmaden serveres 6.30. Alle mand er klar i pedalerne kl 8.00. Og så venter endnu en etape, som nærmer sig et par hundrede kilometer - på cykel.
“Men sjovt nok, så fokuserer jeg ikke længere på distancen, men tænker blot på, at vi skal hen til næste overnatningssted,” lyder det fra debutanten Hans Espersen på Hotel Seepark Janssen i den tyske by Geldern, 10 kilometer fra den hollandske grænse.
Hertil var han nået mandag aften sammen med Team Rotary Favrskov, der er på vej mod Paris. Og humøret er helt i top:
“Jeg synes, at formen bliver bedre og bedre, som dagene skrider frem.”
“Da vi kom frem efter første dag i det sønderjyske, tænkte jeg, at det ville blive svært. Nu er det - som de andre siger om aftenen - blot endnu en dag på kontoret,” lyder det fra Hans Espersen.

Hans Espersen, som han så ud inden afrejsen. Smilet er der stadig, lyder det fra Tyskland.

Hans Espersen, som han så ud inden afrejsen. Smilet er der stadig, lyder det fra Tyskland.

Mur de Huy som dessert

Han har oveni de almindelige strabadser også sin sygdom at tage hensyn til. For tre år siden fik han diagnosen kronisk leukæmi.
“Men det går helt fint. Jeg passer min medicin og mærker ikke noget.” 
Læs også: Debutanter bliver ikke sparet
Landskaberne er Hans Espersen ved at være træt af.
“Det er fladt, fladt og fladt. Nu må der godt komme lidt bakker,” siger han dagen inden, at det 30 mand store felt af motionister rammer den belgiske Mur de Huy.
Den berygtede strækning rejser sig 128 meter op over 1.300 meter. Den tager feltet som dessert på tirsdagens 177 kilometer lange etape.

Sol, varme og en god balance er en god cocktail i denne uge for rytterne på landevejene mod Paris.

Sol, varme og en god balance er en god cocktail i denne uge for rytterne på landevejene mod Paris.

Som Tour de France-feltet

Motionisterne kører dagligt næsten ligeså langt som Tour de France-rytterne. Sidstnævnte snupper bare etaperne på den halve tid.
“Men så får de jo også penge for det,” siger Hans Espersen, som bruger de mange timer i sadlen til at snakke med holdkammeraterne. 
“Vi er jo ligesom i samme båd. Det gør ondt indimellem, og så kan vi snakke om det, eller bare høre, hvad vi får tiden til at gå med til daglig.”
Ingen bruger headset for at lytte til musik undervejs. 
“Det er for farligt. Du skal hele tiden være opmærksom, når vi krydser alle de store veje eller huller. Der er kommandoer hele tiden,” siger Hans Espersen.

Brokkebamsen

Han afslører ikke, om han har fået en af brokkebamserne, der hver aften bliver uddelt på hotellet til den eller de ryttere, som har beklaget sig over småting.
“Så får man bamsen, som kan sidde på styret hele næste dag. Og så er det helt legalt at moppe den pågældende,” siger Hans Espersen. 
Han roser den ånd, som holdet har. De stærke hjælper mindre stærke, og har man ondt i knæet, som flere døjer med, så bliver man sat midt i feltet uden pligt til at tage føringer. 
“Og vi er i seng ved 22-tiden med en helt naturlig træthed,” siger han fra Geldern, hvor temperaturen mandag aften lå omkring de 30 grader.
Feltet er fremme i Paris fredag formiddag. Onsdag morgen er det blot 392 kilometer og nogle småbakker - kaldet Ardennerne - væk.
Læs også: TRFs dagbøger

Formålet

Cykelturen til Paris er skabt af Rotaryklubberne i Hadsten, Hammel og Hinnerup som et velgørenhedsprojekt. I 2013 gælder det støtte til lokale forenings- og græsrodsprojekter indenfor sundhed, sport og kultur lokalt i Favrskov . Rotarys verdensomspændende humanitære projekter er også med: End polio Now, Rent vand i Afrika og Bekæmpelse af analfabetisme. Allerede nu er der aktiviteter i gang. Lokalt har skolebørn i Hammel, Hadsten og Hinnerup solgt lodsedler til fordel for velgørenhedsprojektet.

Publiceret 16 July 2013 15:00