Det er helt til rotterne – for rotterne

Favrskov Forsyning har stor succes med rottebekæmpels

Hvis rotter kan snakke sammen, så er snakken nok ved at brede sig over det ganske land: Hold dig væk fra Favrskov Kommune!
Siden kommunen tog de højteknologiske rottefælder i brug, er der indrapporteret 10.000 døde rotter, som er blevet spiddet i kloaksystemet.
Se TV: Rotterne spiddes i Favrskov ...
Samtidig er antallet af rotteanmeldelser raslet ned, i hvert fald i de områder, hvor dræbermaskinerne bliver sat ned.
”Især i Thorsø, som har været hårdt plaget, har vi oplevet et fald anmeldelser, efter vi satte ind der,” siger procesteknolog Rikke Kirkegaard Christensen fra Favrskov Forsyning.
”Derfor opruster vi nu. Vi sætter yderligere 60 rottefælder op, så vi har i alt 166 højteknologiske fælder fordelt i kommunen,” forklarer Rikke Christensen.

To rottefængere i fremtiden

Driften af fælderne overgår 1. december til Favrskov Kommune. Hidtil har det været firmaet bag den rotte-uvenlige opfindelse, nordsjællandske Wisecon, der har stået for den del.
”Og vi kobler en rottefænger mere på projektet, så der fremover vil være to autoriserede rottebekæmpere på jagt.”
De 60 nye fælder skal bruges i forbindelse med renoveringsprojekter af kloaknettet.
”Det betyder, at vi nu har mulighed for at rydde et område for rotter, inden vi går i gang med at renovere. På den måde undgår vi, at rotterne kommer op til overfladen og derved bliver til gene for borgerne,” forklarer Rikke Kirkegaard Christensen.

Publiceret 11 September 2013 11:00