Simi Jan kommer fra verdens brændpunkter til Hammel.

Simi Jan kommer fra verdens brændpunkter til Hammel.

Fra verdens brændpunkter til Hammel

Det kunne godt blive noget af et tilløbsstykke, når Simi Jan fra TV2 fortæller om sit liv og sit arbejde som journalist.

Af
Erling Baastrup

Mandag 3. februar kl. 19.30 besøger TV2-korrespondenten Simi Jan InSide i Hammel
Hun lover at give et unikt indblik i livet som korrespondent i orkanens øje. Hun er endnu ikke fyldt 35 år og har alligevel en rygsæk, der rummer flere historier end de fleste. Her er muligheden for at høre historierne – bag historierne på tv.
I dag er Simi Jan TV2 korrespondent i Sydøstasien, og har i en lang årrække boet i centrum af kaos rundt om i verden.

Startede med jordskælv

Hun blev færdiguddannet som journalist i 2003, og i kampen om at få lov til at rapportere med mikrofonen i hånden, tog Simi Jan i 2005 selv initiativ. Uden arbejdsgiver eller korrespondenterfaring tog hun til Pakistan og tilbød sig som jordskælvskorrespondent, da landet blev ramt af det katastrofale skælv, der lammede landet og slog flere end 80.000 mennesker ihjel – og endelig viste den danske presse interesse for den talentfulde reporter.
Nu drager Simi Jan for TV2 ud i kaos og terror for at fortælle historierne - også når TV2 nyhederne vil have hende live i 22-nyhederne, og den lokale tid er 02.00.
Gennem personlige beretninger fortæller Simi Jan om at rapportere fra verdens brændpunkter. Simi Jans fortælling handler om, hvordan kampen mod terror påvirkede og forandrede Pakistan og Afghanistan i de skelsættende år, hvor hun var bosat der. Og om at møde grænseløs gæstfrihed fra mennesker, der lever midt i netop dén virkelighed.

Glostrup og Islamabad

Med pakistanske forældre og en opvækst i Glostrup og Bagsværd er Simi Jan en kontrast i sig selv. Og da hun i sit hjem i Pakistans hovedstad Islamabad hver morgen nøje har overvejet, om det var et vestligt eller pakistansk antræk hun skulle iføre sig. Eller når hun fra sit hjem i Afghanistan måtte hoppe ud af sengen for at stå klar ved mikrofonen, og både klare at opdatere sig på seneste nye om situationen og lægge make-up'en i taxaen.

Publiceret 17 January 2014 11:30