Peter Werner får nøglerne af Jørn Sørensen til 1.300 kvadratmeter på Mågevej. En æra er helt slut. Foto Kian Johansen

Peter Werner får nøglerne af Jørn Sørensen til 1.300 kvadratmeter på Mågevej. En æra er helt slut. Foto Kian Johansen

Enkon overtager efter Jørn på Mågevej

Entreprenørfirmaet Enkon køber de lokaler der husede Mågevejens Murer - Og Tømrerforretning igennem 47 år

En overgang havde Mågevejens Murer- og Tømrerforretning over 120 ansatte. Men en konkurs i 2015 satte en stopper for det.
Jørn Sørensen der stiftede firmaet kunne se sit tidligere hjertebarn og de to direktører, der gradvist overtog fra 2008, og frem, blive meldt konkurs.
Efter en kæmpe oprydning har han nu solgt ejendommen, der var hans, til Enkon der i over 15 år har boet i lejede lokaler på Faurskovvej.
“Vi vil gerne have noget mere præsentabelt og bedre beliggende og være herre i eget hus, så her i begyndelsen af 2016 spurgte jeg Jørn om han vil sælge,” fortæller direktør Peter Werner, der i siden 2008 har ejet Enkon i et kompagniskab med en 'sleeping partner'.

Lidt underligt at stå her

Jørn Sørensen ville godt, sælge, så nu har Enkon overtaget to haller, en grusgrav og en administrationsbygning. Mellem 12 og 13.00 kvadratmeter under tag. Prisen får vi ikke ud af de to herrer.
“Det er lidt underligt efter så mange år at stå her, men det er en god fornemmelse at have solgt,” siger Jørn Sørensen, da vi alle tre sammen beser den tomme hal og kontoret, der endnu har møbler med den karakteristiske grønne farve, der var MMT's kendetegn.

Omsætning på 75 millioner

Overetagen lejes ud til Favrskov Malerfirma og på sigt skal endnu et firma leje sig ind i de 400 kvadrameter kontor.
Men det er ikke så vigtigt endnu for Peter Werner der hellere vil på plads med sine seks administrative ansatte og 60 ansatte, der holder til på diverse byggepladser i det Østjyske.

Omsætning på 75 millioner

Det er primært jord og betonarbejder som Enkon beskæftiger sig med. Der bygges blandt tunneler i Bjerringbro og tidligere har Enkon været med til blandt andet at renovere væksthusene i Botanisk Have i Århus, lagt betonen for Water & Wellness Randers og andre større opgaver.
For fem år siden var der 30 mand ansat, så det er gået stærkt for Enkon. Omsætningen ligger på godt 75 millioner kroner. Enkon holder reception onsdag 4. maj fra 13.00 til 16.00 på adressen på Mågevej.
“Alle er velkomne, både forretningsforbindelser og bekendte, og jeg håber også at masser af tidligere ansatte hos Jørn Sørensen kommer forbi og kigger,” siger Peter Werner.

Publiceret 08 March 2016 10:00