Elever fra anden klasse på Bavnehøjskolen læste højt for Hadstens børnehavebørn.

Elever fra anden klasse på Bavnehøjskolen læste højt for Hadstens børnehavebørn.

Børn læser højt for børn

Elever fra anden klasse på Bavnehøjskolen læste højt for i alt 88 børn fra børnehaver i hele Hadsten. Det skete i et samarbejde med Hadsten Bibliotek i forbindelse med Sløjfens teaterforestilling om Villads fra Valby. 0.-2. klasserne havde i to uger forinden arbejdet med Villads fra Valby, hvor de har lavet Villads-figurer, videoer på iPad og dukketeater, og de store børn har læst højt for de små.
Det udviklede sig til en højtlæsnings-event og udstilling på Hadsten Bibliotek hen over tre dage, hvor børnehavebørnene også kunne lege med de udstillede ting. Christian Madsen, 2. klasses elev i den aldersblandede klasse Egetræet, fortæller:
“Det er dejligt at læse højt, for så gør man noget godt for andre. ” Laura Cramer, som er Christians klassekammerat, supplerer: “Det bedste har været at lave noget nyt - at have dansk på en anden måde. ”
Børnene på Bavnehøjskolen og deres lærer er kommet på idéen med højtlæsningen, da de netop er startet med et pilotprojekt om innovationsdidaktik og kompetencer i de 21. århundrede.

Publiceret 20 October 2016 06:00