Hinnerup Kro er forvandlet til en stor bunke murbrokker. Bagerst ses den tidligere Hinnerup Realskole, som nu er indrettet til boliger.

Hinnerup Kro er forvandlet til en stor bunke murbrokker. Bagerst ses den tidligere Hinnerup Realskole, som nu er indrettet til boliger.

Farvel til Hinnerup Kro

Den gamle bygning på Ørstedsvej er helt væltet og kun murbrokker ligger tilbage.

Hinnerup: Så er det ganske vist, Hinnerup Kro er væk for altid. De gamle bygninger er væltet, og før weekenden var der kun en kæmpe bunke med murbrokker, gamle radiatorer og andet inventar på pladsen på Ørstedsvej. Arbejdet blev forsinket en uges tid, idet det viste sig, at der under en del af isoleringen var asbest, og det skulle pilles ned med håndkraft.
Favrskov Kommune købte kroen i 2016 i forbindelse med en større plan for midtbyen, hvor der blandt andet planlægges boligbyggeri i op til ti etager.  Undervejs i arbejdet med at rive kroen ned, faldt håndværkerne dog også over en sjov detalje i festsalen, hvor der bag nogle plader på væggen var et maleri. Lokalhistorisk Arkiv tog billeder af malerierne, før de også blev forvandlet til murbrokker.
I følge Favrskov Kommunes chefkonsulent for erhvervsbyggeri Mogens Kjeldsen bliver området nu tilsået med græs og hegnet ind med et knæhøjt hegn. Der er også bestilt siddemøbel, som Produktionskolen i Ulstrup skal lave.
- Det kan jo vare flere år, før der bygges på området, og så skal det se pænt ud ikke mindst for dem, som bor lige omkring den gamle kro, siger Mogens Kjeldsen.
Det er A. Søsted Nedbrydning fra Langå, som har stået for nedrivningen af den gamle kro. Der holdes et borgermøde om Hinnerup Midtbyplan torsdag 31. august i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus.

Publiceret 27 June 2017 17:15