Venstres valglokale bar præg af optimisme og skuffelse.

Venstres valglokale bar præg af optimisme og skuffelse. "Vi må prøve igen," lød det fra Flemming Nørgaard.

KV17:

Venstre tabte igen borgmesterposten

For tredje gang måtte Venstre se langt efter den eftertragtede post

Af
Af Hanne Bliksted

Efter to kommunalvalg med sejr til socialdemokraten Nils Borring og rød blok var der i denne valgkamp store forventninger til, at Venstres spidskandidat Flemming Nørgaard kunne snuppe borgmesterposten fra Nils Borring (S), men sådan gik det ikke. Politibetjenten fra Ulstrup måtte se sig slået af skolelærer Borring fra Hammel.
Venstre bevarer sine ni mandater, men den blå blok fik tilsammen kun 12 af de 25 mandater. Og sådan var det også ved valget for fire år siden, hvor Venstre havde Anders G. Christensen som spidskandidat.
Foruden de ni mandater til Venstre, får DF ét mandat, og de konservative to, som er en fremgang for partiet, som i denne periode kun har været repræsenteret af Lars Storgaard.
Efter en valgkamp, hvor Venstre og deres pølsevogn har turneret Favrskov tyndt med servering af rød pølser  under sloganet 'Spis de røde, stem på de blå," var det en afklaret   Flemming Nørgaard, som tirsdag aften sundede sig over resultatet.
"Det er vel alligevel en forventelig aften,  fordi jeg tror, at de fleste har spået os en tilbagegang, sagde han.
"Der tænker jeg, at vi har holdt vores mandater, det er  jeg glad for ikke mindst på holdets vegne, for de har kæmpet megahårdt for det her. Og nu glæder jeg mig  til samarbejdet med gruppen. Så må vi bare klø på igen, sådan er politik," lød det fra Flemming Nørgaard før han samlede sin gruppe i kulturhuset.   
 

Publiceret 22 November 2017 00:00