Topdanmark om Tema Centret:

“Nu er det op til politikerne”

Udvalgsformand afviser og maner til ro

Efter at Favrskov kommunes høringsfrist udløb 8. januar, ligger bolden nu hos politikerne, om SuperBrugsen får lov at udbygge, lyder det fra Topdanmark, der har ejet Temacentret i en årrække.
De sælger den del af centret til SuperBrugsen, som ligger ud mod Godthåbsvej. Bygningen nedrives, og der bygges nyt.
Konkret betyder det, at Centerkiosken og Loop blot flytter over på den anden side i Tema Centret, hvor alle eksisterende indvendige facader fornyes.
Udenom bliver der også anlagt opholdsplads og beplantning.
”Efter at have forhandlet med SuperBrugsen siden sommeren 2016, er vi nu kommet et meget stort skridt videre. Alle tekniske usikkerheder, herunder adgangsforhold til centret fra centerarkaden i byggeperioden, er nu afklaret, og lige før jul er der underskrevet en aftale mellem Topdanmark og SuperBrugsen. Denne aftale er dog betinget af, at Favrskov Kommune kan godkende projektet i sin helhed,” siger Jan Pedersen på vegne af Topdanmark i en pressemeddelelse.
“Det er vores vurdering efter gentagne drøftelser med embedsmænd og de folkevalgte, at Favrskov Kommune vil gå meget langt for at få projektet gennemført, men politik er politik, og alt kan ske”, lyder det.
Presset er dermed sendt over til politikerne.

Vi har fundet en løsning

“Jeg vil i første omgang glæde mig over at SuperBrugsen udvider forretningen og at vi i fællesskab endelig finder en løsning”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Anders G. Christensen (V).
Han understreger, at han ikke ser nogle politiske hindringer for at projektet føres ud i livet, sådan som Jan Pedersen antyder.
“Det er ikke kommunen der bremser det her. Der er nogle tekniske ting, der skal gennemføres, blandt andet nogle ommatrikuleringer.”
Han trækker vejret dybt, før svaret om den slet skjulte kritik fra Topdanmark kommer.
“Sendrægtigheden falder i den grad tilbage på Topdanmark. Det har været nogle hårde forhandlinger. De har ejet Tema Centret i rigtig lang tid og man kan sige, at hvis de virkelig ville udvikle det center, så har de haft muligheden. At man pludselig går over til at sige, at det står og falder med kommunen, det er ikke i orden.
"Det er slet ikke ment så kategorisk,det har slev ikke været for at provokere overhovedet" fortæller Jan Pedersen fra Estate Advice der hjælper Topdanmark med at få gang i Tema Centret.
Han understreger at samarbejdet med i sær Favrskov Kommunes embedsfolk har været forbilledelig.
"Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi finder en løsning," forklarer han.
 Fakta

Tema Centret blev bygget og indviet i 1973 på den grund, hvor den tidligere Markedsplads i Hammel lå. 
Et par af byens fremtrædende butiksejere, isenkræmmer Poul Christensen og manufakturhandler Anton Østergaard fremlagde et storstilet projekt, der indebar, at de opkøbte den gamle markedsplads fra kommunen. 
I samarbejde med Andelsbanken og FDB skabte de rammerne for et butikscenter. 
Byens øvrige handlende og byrådet var skeptiske, men efter træge forhandlinger lykkedes det de to butiksejere at realisere Tema Centret.

Publiceret 16 January 2018 10:00