TV:

"Sangen handler om min farfar, der drak flere øl end han gik ture"

Fem musikere fra Thorsø indspiller cd, ideen opstod under en spilleaften i Thorsø.

“En gang til, det er fint.”

Producer Flemming Bloch fra Mindless Studios i Århus skruer ned for lyden på den kæmpestore mixerpult foran sig, mens han roser Jonas Thyrsted for afslutningen på sangen, de to netop er ved at indspille.

Mikrofoner, elorgel, store højttalere og en kæmpe mixerpult afslører, at vi er i et lydstudie, godt gemt af vejen i en århusiansk baggård.

Fem musikere med tilknytning til Thorsø er i gang med at indspille ti sange, der skal udkomme i foråret 2018.

Lokal ide og lokale penge

Dan Meinhardt Jensen sad og hørte på musikerne en aften, hvor Jonas Thyrsted havde arrangeret sangskriveraften i Thorsø.

“Så fik jeg ideen til at indspille nogle sange fra lokale musikere, vi har jo et rigt musik-miljø i Thorsø,” forklarer manageren, vinduespudseren og sangeren fra Thorsø, mens han sidder i studiets bløde sofa sammen med Grith Lægaard Møller, hun skal senere synge sine to egne skrevne sange.

Sangerinden er født i Thorsø, men arbejder nu som musiklærer og sangunderviser i Holstebro, hun kommer jævnligt hjem til Thorsø, for at synge og spille.

Hendes to sange hedder 'My future dream' og 'You deserve better'.

“Vi har fået støtte af Thorsø Håndværker- og Borgerforening til at indspille sangene, der så skal sælges lokalt,” forklarer Dan Meinhardt Jensen, der for et halvt års tid siden begyndte som manager i 'Caveman Music Mangagement' og indtil videre har et silkeborgensisk band i stalden.

Dan Meinhardt Jensen fra Thorsø er primus motor i projektet. Til højre Gritt Lægaard Møller. Foto: Kian Johansen

Dan Meinhardt Jensen fra Thorsø er primus motor i projektet. Til højre Gritt Lægaard Møller. Foto: Kian Johansen

Motionsklub og øl

“Min sang handler om min farfars motionsklub, hvor han i virkeligheden nok drak flere øl, end han gik ture,” storsmiler Jonas Thyrsted om sangen 'Motionsklubben 1929', der er den ene af de to sange han indspiller.

Han er formand for Thorsø Musikfestival og arrangerer flere sangskriveraftener i Thorsø, og det var under en af dem, hvor ideen til cd'en opstod.

Fakta

De fem musikere på cd'en er:
Jonas Thyrsted, Emma Amalie Jensen også kendt som Amea, Michael Andersen, Gritt Lægaard Møller og Dan Meinhardt Jensen.

Publiceret 07 March 2018 15:00