Pøt Mølle er indbegrebet af idyl. Arkivfoto

Pøt Mølle er indbegrebet af idyl. Arkivfoto

Ny forpagter:

Flemming Christiansen tilbage Pøt Mølle

Hammel-kok vender tilbage til sin læreplads i jubilæumsår

Af
Af Hanne Bliksted

Når Flemming Christiansen 8. oktober kan fejre, at det er 25 år siden, at han blev udlært kok fra Pøt Mølle, så kan han fejre det på stedet.

Han overtager nemlig forpagtningen af Frijsenborg Slotskro Pøt Mølle, som den rettelig hedder, 1. september og åbner 1. oktober.

“Jeg blev rigtig glad, da godset ringede og spurgte om jeg var interesseret i at forpagte stedet,” siger han, som overtager forpagtningen efter Kristian Andersen fra Kongensbro Kro. Han har opsagt aftalen efter to et halvt år.

Kantine og restaurant

Som nyuddannet drev Flemming Christiansen Restaurant Afrodite i Hammel i kælderen hvor Restaurant Italia nu er. Han har også drevet kantine på det daværende Hammel Rådhus, og fra i ti år drev han både diskotek og bodeega og hotel i Bjerringbro. Siden 2009 været køkkenchef på Den jyske Håndværkerskole i Hadsten, hvor der blev lavet 1.500 kuverter hver dag.

Skiftende forpagtere har forsøgt sig med á la carte på hverdage og andre ting uden held. Planen er at holde åbent for a la carte fredag, lørdag og søndag og ellers for selskaber.

Sovs og kartofler

“Jeg vil servere god gammeldags mad med sovs og kartofler og i rigelige portioner. Der skal også være kagebord på søndage, mortensaften og flere andre tilbud, som mange husker Pøt Mølle for,” siger Flemming Christiansen.

Forpagtningen omfatter kun hovedhuset, idet han ønsker ikke at drive hotel og selskabslokalerne i sidebygningen er efter hans mening upraktiske, fordi man skal løbe over gården med maden.

Flemming Christiansen er 45 år og bor med sin hustru og søn i Hammel. Hustruen Kullanit skal ikke være med i driften.

Idyl i skoven

Pøt Mølle er for mange et helt særligt sted, hvor mange gennem flere generationer har holdt familiefester.

De seneste år har det dog knebet med at skabe et forretning på den idyllisk liggende kro. Før Kongensbro Kro overtog restauranten i foråret 2016, drev Mark Skjødt og Jesper Juhl stedet. De klarede skærene fra foråret 2011, indtil de gik konkurs i januar 2016.

Publiceret 22 March 2018 11:30