60-90 procent af maden er økologisk på Hinnerup Friskole, derfor har skolen fået et sølvmærke i økologi. De omkring 150 elever laver maden selv hver dag.

60-90 procent af maden er økologisk på Hinnerup Friskole, derfor har skolen fået et sølvmærke i økologi. De omkring 150 elever laver maden selv hver dag.

”Sølvmærke i økologi” til Friskolen i Hinnerup

Så er der mad!

”Klokken lidt i elleve gjalder børnestemmer rundt på hele skolen: “Rias gruppe spiser…..”, “Susannes gruppe spiser…”, Sørens gruppe spiser…”, - for nu er der dækket bord i de 10 familiegrupper - og der er mad!

Mad lavet i skolens køkken af skolens kok Trine, medhjælper Stine samt de 7-8 børn i alderen 6-16 år, der er på køkkenholdet den pågældende uge.”

Sådan har det været siden starten i 1984, at Friskolen har haft en madordning, hvor børnene på skift er med til at lave maden. Med til at snitte, veje, smage, knokle, røre, dufte osv.

Friskolens køkken har fået tildelt Fødevarestyrelsens ”Økologiske spisemærke i sølv”, hvilket betyder, at mellem 60-90% af de indkøbte fødevarer er økologiske.

“Det er en dejlig anerkendelse, og styrker troen på, at vi med vores viden om kostens betydning for børns indlæring og generelle trivsel, har indbygget et vigtigt element i skolens hverdag. Samtidig opfylder vi en del af vores pædagogiske målsætning, at “Teoretiske, praktiske, musiske og motoriske aktiviteter indgår ligeværdigt i undervisningen”, siger lærer Susanne Lytken.

Publiceret 25 April 2018 09:30