Amalie Hvitfeldt sammen med borgmester Nils Borring, der overrakte Guldprisen i samarbejde med Wavin og Lokalavisen Favrskov.

Amalie Hvitfeldt sammen med borgmester Nils Borring, der overrakte Guldprisen i samarbejde med Wavin og Lokalavisen Favrskov. Foto: Kian Johansen

Amalie vandt 10.000 kroner

Årets guldvinder forøger mulighederne for landsholdsudtagelser. Der bliver råd til stævner i Shanghai og Chile, takket være Guldprisen.

Af
Kian Johansen

Amalie Hvitfeldt fra Hinnerup blev dette års guldvinder og løb med de 10.000 kroner.

Det er en bevæget og stolt 20-årig, der takker for prisen.

Hun har siden hun var helt lille udøvet Kumite, sportskarate der er en blanding af stilarter på tværs indenfor karate. I en af disciplinerne gælder det for eksempel om at ramme en modstander flest gange, reglementeret naturligvis på to minutter. Fire dommere skal notere det samme slag og man får kun point, hvis det sker. Taber du, er du ude. Og så er der langt hjem fra et stævne i Sydeuropa.

Hun viser en video hvor hun rammer en modstander. Man ser knap nok slaget, der hurtigt, præcist og effektivt markerer et punkt på modstanderens krop.

“Jeg skal bruge pengene til at komme til to ekstra stævner i Shanghai og i Chile. De giver flere point på verdensranglisten”, forklarer hun.

Til daglig bor hun i Idrætsbyen i Aalborg og er tilknyttet Team Danmark.

“Hvis jeg klarer mig godt, så er målet at komme med til OL. Men det kræver, at jeg vinder stævner i hele verden. Jeg er kun til DM i Danmark, ellers rejser jeg i hele verden. De fleste af mine modstandere i vægtklassen under 50 kilo, befinder sig i Sydeuropa.”

Publiceret 12 May 2018 11:00