Martin Boje begyndte for under et år siden som direktør i GPower. Antallet af medarbejdere er fordoblet og han forventer at fordoble igen inden for et års tid. Foto: Kian Johansen

Martin Boje begyndte for under et år siden som direktør i GPower. Antallet af medarbejdere er fordoblet og han forventer at fordoble igen inden for et års tid. Foto: Kian Johansen

GPower: "Vi regner med at fordoble antallet af medarbejdere"

Vækst i Hinnerup-virksomheden der på ni måneder er vokset fra 4 til 11 ansatte

Af
Kian Johansen

Hinnerup Nogle gange får man mere end to ved at lægge en og en sammen. Det lader til at være tilfældet i programmerings-firmaet GPower, der holder til på Samsøvej 31 i Hinnerup.

Efter at grundlæggeren af virksomheden Steen Secher Schmidt sidste år i august fik en ny partner ind, så er antallet af medarbejdere vokset til 11 og forventningen er, at man inden for et års tid har fordoblet det antal.

Jeg har svært ved at se, at væksten kan stoppe for vores vedkommende. Foruden vores projektsalg har vi også en fremtidig og stor indtjeningsmulighed i at levere mere standardiserede produkter til kunderne.

Martin Boje, direktør i GPower

Forventningen er, at man skal bruge fysikere, ingeniører og projektmanagere.

"Vi forventer at have fordoblet antallet af medarbejdere på et år", forklarer den administrerende direktør Martin Boje.

Hvornår stopper væksten?

"Jeg har svært ved at se, at den kan stoppe for vores vedkommende. Vi har både projektsalg og en stor indtjeningsmulighed i at levere endnu flere standardiserede produkter til kunderne", mener direktøren.

Fra store til alle firmaer

I dag er kunderne primært de helt store spillere som Siemens og Vestas, som man skræddersyer løsninger til. For eksempel skal Vestas bruge en metode til at måle belastningen på vindmøller gennem vindmøllens levetid, mens Siemens gerne vil have en simulerings-løsning.

Fremover er planen, at virksomheden skal stå på flere ben og henvende sig til små og mellemstore virksomheder.

"Forenklet forklaret, så kan den avancerede programmering til de store projekter samles i 'pakker' eller standardmoduler, hvorefter man kan tage allerede testede 'pakker'/moduler og lade dem indgå i en løsning til en mindre virksomhed", forklarer Martin Boje, der har 14 års ledererfaring fra blandt andet iPaper og Den Blå Avis.

Direktør kom til

Martin Boje tager sig af de administrative opgaver og styrer de strategiske beslutninger, mens Steen Secher Schmidt nu får tid til produktudvikling af software og hardware til industrivirksomheder inden for simulering og test. I branchen er han kendt for at være en af de dygtigste programmører til at håndtere softwaren til de værktøjer, som den altoverskyggende markedsleder National Instruments producerer.

Og faktisk var firmaet på besøg i hovedkvarteret i Austin, Texas i sidste måned, hvor en strategisk samarbejdsaftale blev diskuteret.

Skabt i 2012

Så det er noget af en vækst som GPower gennemgår, siden Steen Secher Schmidt skabte GPower i 2012 og havde dengang til huse på Samsøvej 21.

Dengang var den gængse praksis at sælge så mange konsulenttimer som muligt, i stedet for at sikre kunderne kvalitetsløsninger til en god pris. Steen omsatte sin ambition til virkelighed ved at udvikle en modulær basis-software med mulighed for at genbruge og tilpasse software-elementer fra tidligere projekter, som skulle vise sig at blive en revolution i branchen.

Tanken var, at i stedet for at starte et projekt fra bunden hver gang, kan det i realiteten være op mod 80 procent færdigt ved designstart, hvilket gør det muligt for også små og mellemstore virksomheder at få råd til kvalitetsinstrumenter.

GPower

    Etableret i 2012 af Steen Secher Schmidt.

    Dengang enmandsvirksomhed.

    I august 2017 blev Martin Boje administrerende direktør og partner i firmaet.

    I dag er der 11 ansatte.

Publiceret 11 June 2018 10:00