Borgmester Niels Borring fik et par unge hjælpere til at hjælpe med at klippe snoren og officielt indvie værkerne. Pressefoto

Borgmester Niels Borring fik et par unge hjælpere til at hjælpe med at klippe snoren og officielt indvie værkerne. Pressefoto

Rullesten indviet i Søften

Lørdag 23. juni var der indvielse af de tre mobile kunstværker

kultur De tre mobile kunstværker, som kunstnerduoen Jens og Morten har arbejdet på i det bolschestribede telt foran Præstemarkskolen i Søften i de seneste uger, blev lørdag 23. juni afsløret på Engen af borgmester Nils Borring i samarbejde med et par af byens drenge.

Kunsten består i tre 'sten' på hjul. Stenene er bygget op af flamingo, træ og beklædt med beton, for ideen er, at de mobile sten har forskellige funktioner, som man kan bruge, når man skal holde en fest, en børnefødselsdag eller noget helt tredje.

'Diskostenen' kan spille musik og levere strøm til kulørte lamper, kaffemaskiner eller hvad, man nu har brug for.

'Hulestenen' er en legeplads for de mindre børn, og 'Køkkenstenen', der faktisk kun er en halv sten, har til gengæld bordplade i stål, gasblus og en håndvask.

Det er kunstnerduoen Jens og Morten, der står bag kunstværket 'Rolling Boulders' eller 'Rullende Kampesten'.

Kan gå på omgang i byen

Jens Ardal og Morten Kromann har base i Holstebro, men har hele Danmark som deres legeplads. De kalder sig kulturelle entreprenører, og ønsker med deres værker at få mennesker til at mødes.

Stenene er på hjul, for ideen er, at de kan trækkes rundt i Søften alt efter, hvor de skal bruges.

"Det kunne være sjovt, hvis stenene kunne gå på omgang på gaderne i Søften. Vi håber, at vi kan være lidt med til, at folk i Søften holder lidt flere fester og mødes lidt oftere fremover," siger kunstner Morten Kromann i en pressemeddelelse.

Begrundelsen for, at Søften skal have tre funktionelle kunstværker forklædt som sten er, at de netop i Søften har en lang historie med sten. I nærmest enhver have i Søften ser man spor efter, hvordan isen i den sidste istid skubbede rundt på store sten, og det er disse sten, som Jens og Mortens kunstværker er en kommentar til.

En gruppe borgere i Søften har, i samarbejde med projektleder Peter Winding fra Favrskov Kunstudvalg, haft dialogen med kunstnerne.

Parade med 250 elever

0.-4. klasse var på gaden i Søften fredag 22. juni - dagen før ferniseringen. 250 glade elever og deres lærere gik Søften tynd i en parade.

Børnene havde alle arbejdet med temaer som sten, stenalder og lignende, og de havde deres værker med, enten på hovedet, på kroppen eller i hånden.

jesl

Publiceret 30 June 2018 08:00