Foto: Alarm112midtjylland.dk/Ritzau Scanpix

Fotos: Købmandsbutikken i Spørring brændte i nat

Ingen personer kom tilskade, men bygningen led voldsomt under den store brand

Af
Michael Wulff

"Jeg hørte noget, der knitrede kort efter klokken halvtre i nat."

Sådan fortæller en kvinde, der tidligt onsdag morgen står med sit barn i klapvognen og kigger på den brandtomt, som Spørrings nyåbnede købmand og nærliggende pizzeria udgør.

Bygningen var helt overtændt, da Østjyllands Brandvæsen ankom med hele tre slukningstog. Der var ingen personer i bygningen.

"Da jeg kiggede ud af vinduet for at finde ud af, hvad der knitrede, så jeg kæmpeflammer. Jeg vækkede min mand og spurgte, om det kunne være et bål. Men han var ikke i tvivl om, at det var en bygning i brand. Så vi ringede 112. De sagde, at de var på vej," siger kvinden, som ser trist ud ved synet på Gl. Landevej.

"Bare den nu ikke er påsat. Jeg håber, de vil få bygget den op igen, så vi kan handle der."

Ukendt brandårsag

Brandvæsenets indsatsleder Steen Bøje havde en større styrke med til Spørring, da alarmen indløb.

"Vi kørte fra Ny Munkegade i Aarhus samt station Nord og deltidsfolkene i Ny Munkegade. Og vi skal stadig kigge efter lommer, hvor det ulmer," siger indsatslederen kort før klokken 8 onsdag morgen.

Han har ikke noget bud på, hvad der har forårsaget den store brand.

"Det skal politiets teknikere forsøge at finde ud af."

Gl. Landevej er spærret ved købmanden. Et større hold fra skadeservice fejer gaden, som har Spørring Kirke på den anden side. Her begynder kirkeklokken at bimle præcis klokken 8. Det er helt normalt.

Brandvæsnet har afpærret området, fordi der er risiko for, at bygningen styrter sammen.

"Alle trækonstruktioner er brændt, så dele af bygningen kan falde ned, og derfor er det vigigt, at man overholder afspærringerne," fortæller Brian Arendtsen, der her til morgen har afløst Steen Bøje som indsatsleder.

Brandvæsnet kunne ikke gøre meget ved branden, der fuldstændig raserede bygningen med købmandsbutik, pizzeria og en lejlighed ovenpå. Det lykkedes til gengæld at afgrænse ilden, så den ikke fik fat i bagvedliggende bygninger og den carport, der er bygget sammen med ejendommen.

Publiceret 11 July 2018 09:18