Marie-Louise Kannerup flytter sin boghandel oppe i baggrunden her ned i Østergade 10, hvor sportsforretningen lukker. Foto: Michael Wulff

Marie-Louise Kannerup flytter sin boghandel oppe i baggrunden her ned i Østergade 10, hvor sportsforretningen lukker. Foto: Michael Wulff

Bogormen rykker ned i Hadstens Søndergade

Boghandlen i Nørregade holder store flytteuge straks i det nye år

Af
Michael Wulff

HADSTEN "Havde jeg kendt til Hadsten Centrets fremtid, da jeg flyttede ind i 2017, så havde jeg nok ikke købt boghandlen. Men den kendte jeg heldigvis ikke, for en by som Hadsten er berettiget til at have en boghandel, mener jeg."

Ordene kommer fra Marie-Louise Kannerup, indehaver af Bogormen, som i dag ligger højt oppe over Hadsten på adressen Nørregade 4.

Fra 2019 bliver det Søndergade 10, Hadsten, hvor sportsforretningen ligger i dag. Den lukker, og dermed står der et egnet lokale til leje for Marie-Louise Kannerup og hendes store boghandel.

"Det glæder jeg mig til. Nu kommer jeg tættere på Hadstens detailliv, der hvor det sker."

Lige efter nytår

Marie-Louise Kannerup fortæller, at flytningen først sker i uge ét i 2019, lige efter nytår.

"Vi tager december og julehandelen med i vores nuværende butik, og det vil også være muligt at bytte gaver i ugen mellem jul og nytår der. Men så lukker vi en uge for at komme på plads i Søndergade."

Marie-Louise glæder sig over de positive kommentarer fra kunderne, som hun allerede har hørt, da nyheden slap ud.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været 'op ad bakke' at drive butik i Hadsten Centret. Stille og roligt er de andre jo lukket ned om ørerne på mig, og dermed forsvandt kundegrundlaget," siger hun.

Kræver ingen ombygning

Nu ser hun frem til flytningen, som skal kunne foregå i den første uge næste år.

"Heldigvis kan vi rykke ind i Søndergade uden den store ombygning. Vi skal have et lager, men ellers kommer vi hurtigt på plads, håber jeg."

Marie-Louise Kannerup satser på, at familie, venner og bekendte vil give et nap med.

Og når butikken åbner i Søndergade i januar, håber hun på, at kunderne vil finde vej.

"Jeg har en rigtig stor og meget trofast kundeskare. Dem vil jeg gerne byde velkommen nede i Søndergade 10," siger hun, der før har prøvet at rykke butikken rundt på helligdage.

I påsken 2017 stod den på en større ombygning i den nuværende boghandel i Nørregade. Facaden blev ændret, der kom mere lys ind, og et kaffehjørne blev etableret. Mon ikke den idé følger med ned i byen.

Publiceret 14 September 2018 13:31