Til venstre for Sløjfen har Jonas Søby foreslået et Å-bad. Flere af Lokalavisens brugere på Facebook ser hellere en svømmehal ved Hadsten Skole. Dronefoto: Michael Wulff

Til venstre for Sløjfen har Jonas Søby foreslået et Å-bad. Flere af Lokalavisens brugere på Facebook ser hellere en svømmehal ved Hadsten Skole. Dronefoto: Michael Wulff

Facebook har talt: Hadsten ønsker sig en svømmehal

Størstedelen af kommentarer på avisens Facebook-side handler om en svømmehal

Af
Kian Johansen

Hadsten Vi på Lokalavisen Favrskov bad på vores Facebook-side om kommentarer til, hvad man savner i Hadsten.

Og svaret er entydigt: En svømmehal og gerne ved Hadsten Hallen.

Debatten har vi sat i gang, efter at Jonas Søby, studerende i Aalborg og tidligere bosat i Hadsten, har foreslået et Å-bad ved siden af Sløjfen og i flere debatindlæg har slået på tromme for at Hadsten får flere udendørs muligheder. Blandt andet for at sørge for at detailhandlen dermed får bedre betingelser for fortsat at drive forretning i Hadsten.

I første omgang lader det ikke til, at der kommer en midtbyplan til Hadsten, som byrådspolitikerne ellers har lovet i flere år.

Ungdomsskole i Sløjfen

Ikke desto mindre bliver der rykket om på gadebilledet i midtbyen, da en ny ungdomsskole kommer til at blive placeret i forbindelse med Kulturhuset Sløjfen.

Desuden er der afsat penge til at udvide det lille anretningskøkken i Sløjfen, så en mulig kommende forpagter vil få lettere ved at drive en overskudsgivende forretning i Sløjfen. Noget der ellers aldrig har været en selvfølge.

Planerne for et byggeri er endnu ikke udarbejdet, men alt tyder på, at de vil blive lavet i løbet af efteråret og ført ud i livet i 2019.

Dermed tyder alt på, at børnelivet og ungdomslivet i Hadsten snart får en endelig løsning, efter at Realskolen der husede ungdomskole, fritidsklub og børnehave brændte ned til grunden i 2013.

Ikke glad for stoffer

I et høringssvar til kommunen er Sløjfens bestyrelse betænkelige ved Ungdomskolens placering ved Sløjfen.

Tidligere erfaringer fra da Ungdomskolen holdt til i en pavillon bagved Sløjfen skæmmer billedet.

De anbefaler, at man etablerer endnu en overgang over åen, der tillader de unge at køre på knallert, scooter, cykel m.v., så Sløjfens brugere kan færdes i tryghed og sikkerhed over den eksisterende bro og at man etablerer lyddæmpning, støjafskærmning m.v. af Sløjfens port og indgange, så den øgede færdsel i området kan finde sted ude gene for Sløjfens aktiviteter

"Handel med stoffer: Det anbefales, at Ungdomsklubben etablerer et tæt samarbejde mellem Ungdomsklubben, Sløjfen og SSP, der sikrer ro og orden i og omkring Kulturhuset og ikke mindst en aktiv indsats over for eventuel handel med euforiserende stoffer i området."

Biograf i Sløjfen?

Desuden er der på løfteplan tale om at Hadsten Bio på sigt skal rykke ind i Sløjfen, hvilket bestyrelsen i biografen absolut ikke er afvisende overfor, da den nuværende biografbygning ikke er i den bedste forfatning og snart trænger til en overhaling.

Hvad mener du?

Publiceret 24 September 2018 10:00