PPR ansætter to ledere i stedet for én

To nye ledere skal overtage hver sin del af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Favrskov, for at styrke samarbejdet

Af
Kian Johansen

Farvskov Børnesager og et stort antal tilbageviste klagesager hos Ankestyrelsen har ført til, at forvaltningen i Favrskov har kigget på, hvordan man kan ændre i strukturen.

Og et synligt skridt i den retning er, at to nye ledere netop er fundet og ansat.

Begge to starter 1. december i Børn og Skoles PPR-afdeling (Pædadagogisk Psykologisk Rådgivning).

De to nye ansatte skal være leder for henholdsvis Pyskologrådgivningen og for Specialrådgivningen.

Det bekræfter konstitueret direktør for Børn og Skole Anders Blæsbjerg Baun.

Dermed splitter Børn og Skole PPR op i to mindre enheder, for, at hver leder nemmere kan overskue hver deres faglige felt med de personer, der er ansat i hver afdeling.

Den tidligere leder for hele PPR-området fratrådte sin stilling tidligere på året og indtil nu har Helle Støve, der er chef for Børn og Familie, midlertidigt haft det ledelsesmæssige ansvar.

Flere ting i gang

Samtidig har man et forløb med Ankestyrelsen, der løber hele 2019, hvor Ankestyrelsen skal evaluere på kommunens sagsbehandling og via et læringsforløb give medarbejderne nogle nye værktøjer, og også klæde dem på i forhold til lovgivningen på området.

Derudover er der også iværksat et dialogforløb med forældre og pårørende der er i kontakt med sagsbehandlingen hos Børn og Skole.

Lokalavisen Favrskov har tidligere fortalt om en del børnefamilier, der har følt sig utrygge ved sagsbehandlingen i netop Børn og Skoles regi.

Og for nylig er det også kommet frem, at Ankestyrelsen sender 41 procent af alle sager, der er anket, tibage til Favrskov Kommune og beder dem kigge på dem igen.

Publiceret 20 November 2018 09:00