Hadsten Centret er nu ved at blive fyldt godt op med motionscenter, fysioterapeuter og andre sundhedsrelaterede professioner. Dronefoto: Michael Wulff

Hadsten Centret er nu ved at blive fyldt godt op med motionscenter, fysioterapeuter og andre sundhedsrelaterede professioner. Dronefoto: Michael Wulff

Motionscenter flytter ind i sundhedshuset i Hadsten

Hadsten Motionsforening lejer 1500 kvadratmeter i Hadstens nye sundhedshus i Hadsten Centret

Af
Kian Johansen

Hadsten Hadsten Motionsforening og dens 1.700 medlemmer flytter ind i Sundhedshuset Hadsten fra sommeren 2019.

Det fortæller Hadsten Motionsforening, samt ejerne af det tidligere Hadsten Centret i en fælles pressemeddelelse.

Apoteker Lars Persson, kiropraktorerne Pia og Anders Tromholt og fysioterapeut Karsten Høgh købte i februar 2018 Hadsten Centret og er nu i fuld gang med at omdanne det til et sundhedshus.

Aftalen med Hadsten Motionsforening er næste skridt på den vej.

Motionscentret lejer 1.500 kvadratmeter i det område der før husede dagligvarebutikken Meny.

Lægehus på vej?

”Der er fuld gang i arbejdet med at ombygge det gamle center til Sundhedshus. Vi forventer, at Fysio-Shop.dk flytter ind til årsskiftet, og Kiropraktisk Klink følger efter i februar måned.” fortæller Lars Persson og fortsætter:

”Vi har allerede fået en psykolog og to psykomotoriske terapeuter, som lejere i huset. Herudover er vi tæt på også, at kunne lave en aftale med en stor lægepraksis.”

Lokalt lægehus på vej

Han understreger, at man er tæt på en aftale, men at der endnu ikke er underskrevet en aftale.

Er det et lokalt lægehus?

"Ja, der er tale om et lokalt lægehus, men indtil aftalen falder i hak, har jeg ikke flere kommentarer."

Hvis godt 500 kvadratmeter udfyldes af et nyt lægehus, så vil der stort set kun være lejemålet hvor boghandlen nu huserer tilbage.

Boghandlen rykker ned i Søndergade til januar.

"Det er ingen hemmelighed, at vi gerne så en cafe her, men vi arbejder videre med planerne."

Kommunens lejemål

Tilbage er godt 600 kvadratmeter som Favrskov Kommune stadig lejer på førstesalen.

Her har man ifølge Lars Persson tilkendegivet, at kommunen først rykker ud, når en ny og større administrationsbygning er udbygget på Vesselbjergvej. Det byggeri er sandsynligvis først færdigt i 2021.

Hvis de planer og idéer som Sundhedshuset Hadsten arbejder med falder på plads, vil alle lejemål, nye som nuværende, være udlejet til sommeren 2019. Dermed er Hadsten Centret ændret fra at være et butikscenter, til at være et Sundhedshus med liv og aktiviteter fra tidlig morgen til sen aften.

Glæde og ærgrelse hos HKIC

"Jeg glæder mig over, at Hadsten Motionscenter nu rykker ind på en god placering og fylder lokaler ud, der længe har stået tomme. Samtidig får medlemmerne ikke langt til fagligt dygtige," siger René Jensen, formand for HKIC, Hadsten Kultur og Idrætscenter.

Her havde man længe håbet på, at Hadsten Motionsforening ville flytte op til den nybyggede hal. Og der har da ligget tegninger og planer om det i over et år. Men først i år har der for alvor været politiske nik til det.

"Jeg ville ønske, at vi havde kunnet bygge ud til motionscenter samtidig med halbyggeriet. Men desværre var der først rigtig politisk opbakning under dette års budgetforhandlinger," siger René Jensen.

Han pointerer, at planerne om en udvidelse af HKIC ikke er skrinlagt.

"Vi har stadig lovning om et kommunalt lån på 3,5 millioner kroner til en udvidelse, så nu kigger vi på hvordan og hvilke planer vi skal arbejde videre med."

Publiceret 26 November 2018 16:25