Indenfor få måneder kan de to østjyske iværksættere udbetale en almindelig løn til dem selv. Det er kun lidt over et år efter virksomhedens opstart. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Indenfor få måneder kan de to østjyske iværksættere udbetale en almindelig løn til dem selv. Det er kun lidt over et år efter virksomhedens opstart. Foto: Mikkel Berg Pedersen FREELANCE

De er førende med ny teknologi

To unge iværksættere fra Østjylland har stiftet virksomheden Kamp Solutions. De tilbyder som nogle af de eneste i Danmark virtuelle og interaktive fremvisninger via 3Dkamera og en laserscanner

Af
Katharina Andersen

JP Aarhus

Hinnerup I Hinnerup sidder to unge østjyske mænd, der inden for blot et år har gjort sig førende inden for virtuelle fremvisninger.

Som nogle af de eneste i Danmark kan virksomheden Kamp Solutions lave 3D-fremvisninger af alle institutioner, virksomheder og boliger med et kombineret laser- og 3D-kamera.

De har dermed gjort det muligt for private og virksomheder at se en en til en-gengivelse af et rum eller et område på computerskærmen. For nyligt har de hjulpet Salling Group med at skabe en virtuel oplevelse af Salling Rooftop. Dermed kan interesserede gå på opdagelse allerede hjemmefra.

"Formidling har rigtig stor værdi for vores kunder. Vi har en stor kundekreds inden for møde- og konferencecentre. De vil gerne vise deres faciliteter frem for potentielle kunder, og det kan vi levere," forklarer Kasper Zacher Mortensen.

For lidt over et år siden stiftede han Kamp Solutions sammen med Anders Weinreich. Det startede som et venskab hos en lokal virksomhed, en god idé og et år senere har

virksomheden landet store kunder som både Nordisk Film, Nordic Seaplanes og Salling Group.

"Det har krævet hårdt arbejde, men vi har også noget unikt at tilbyde. For nyligt har vi hjulpet Nordic Seaplanes med at skabe en overskuelig vejviser for deres passagerer, der ofte havde svært ved at finde det sted, de skulle checke ind, så på den måde tilbyder vi vores produkt til mange brancher," siger Anders Weinriech.

Avanceret udstyr

Ved en tilfældighed fik de øjnene op for det udstyr, de nu bruger til at scanne lokaler og institutioner med.

Det var en bekostelig affære at bestille hjem, men det betyder også, at de nu er førende inden for netop den teknologi.

De anvender et 3D-kamera og en såkaldt laserscanner, når de tager på opgave hos kunderne, og så bruger de ellers en arbejdsdag på at skabe en virtuel fremvisning.

Kasper Zacher Mortensen og Anders Weinriech forklarer, at de via virtuelle værktøjer hjælper virksomheder med at skabe lyst hos kunderne til at besøge de fysiske rammer.

F.eks. har de skabt en virtuel fremvisning for et fysioterapicenter, så kommende patienter kan se stedets faciliteter. Noget, der til at starte med var helt unikt for netop deres virksomhed.

"Men så fik vi et kundemøde med en større virksomhed, lige da vi var startet, og på det tidspunkt var vi nogle af de eneste, der tilbød det her produkt. De spurgte ind til priser, udstyr og arbejdsgange, og så hørte vi ellers ikke mere. Senere har vi fundet ud af, at de har købt præcis samme udstyr, så det var lidt frækt," forklarer Kasper Zacher Mortensen.

Og på den måde har de østjyske drenge gjort sig erfaringer på både godt og ondt, men man bliver hurtigt klogere, siger Anders Weinreich.

"Det er jo ikke udstyr, vi har opfundet, men vi har fundet på idéen om at anvende det i denne her sammenhæng, og nu er vi blevet bedre til at holde informationen for os selv," siger Kasper Zacher Mortensen.

At skabe sit eget

Anders Weinreich og Kasper Zacher Mortensen på hhv. 27 og 28 år har kun deres ungdomsuddannelser bag sig, men iværksætteri handler om meget andet end uddannelse, forklarer de to.

"Man holder aldrig fri, når man har sin egen virksomhed, og vi lærer rigtig meget om

både økonomi og salg på denne her måde," siger Anders Weinreich.

Får første løn snart

De håber på at komme inden for ejendomsbranchen på sigt. At være med til at skabe virtuelle fremvisninger for landets ejendomsmæglerkæder. Men det er et større skridt at tage.

"Vi skal kunne håndtere den volumen, det vil være at tage en hel ejendomsmæglerkæde ind, men det er et oplagt marked for os at søge ind i," siger Anders Weinriech.

Fremtidsplanerne er heller ikke nødvendigvis at blive en kæmpe stor virksomhed. Alligevel kan de inden for få måneder leve fint af virksomhedens overskud, men det vigtigste for dem er, at de er herre i eget hus.

"Kommandovejen fra idé til beslutning er i mange virksomheder meget lang, så for mig har det at starte op selvstændigt handlet om at kunne træffe beslutninger. Fra august 2017 tog vi beslutningen om at starte fuldtid. Det er ikke længere fem dage på arbejde, og så er det endelig weekend. Nu flyder det hele lidt sammen. Jeg føler ikke rigtigt, jeg er på arbejde, når jeg er herude. Vi vil gerne se vores beslutninger blive ført ud i livet, og det kan vi som selvstændige," siger Anders Weinreich.

Publiceret 08 December 2018 08:00