TV: Eskild på 6: "Tænk på de børn der ingen penge har"

Eskild Ankjær Thomsen og hele Regnbueskolen pakkede gaver ind til andre børn

Af
Kian Johansen

Velgørenhed "Jeg har pakket Paw Patrol i Lego ind, jeg brugte det alligevel ikke så meget, så jeg syntes, at et barn der ingen penge har, skal have det."

Seks-årige Eskild Ankjær Thomsen kigger fast ind i kameraet, mens han fortæller hvorfor han gerne vil pakke en af sine egne legesager ind, for at give det videre til andre børn.

Eskild Ankjær Thomsen har selv givet Paw Patrol legetøj til børn der har brug for en gave. Foto: Kian Johansen

Eskild Ankjær Thomsen har selv givet Paw Patrol legetøj til børn der har brug for en gave. Foto: Kian Johansen

I løbet af december har alle børnene på Regnbueskolen i Hammel samlet gaver ind, dem skal børn i sårbare familier have glæde af.

Over 250 pakker lå der klar til Red Barnet i Favrskov, der sammen med 'Del Maden' sørger for, at de bliver delt ud til børn i familier, hvor der ikke er råd til så meget.

Jordan og børn i nød

Det hele begyndte egentlig med Jordan.

Lærer Silke Hansen tænkte; Hvorfor ikke vende det om og give pakker i stedet for at lave den sædvanlige pakkeleg. Især snakken om flygtninge fra Jordan og hvordan børn havde det i det krigshærgede land, fik børnene til at gå med på ideen.

I første omgang var det kun 4. klasserne der skulle samle pakker og finde nogle ting som betød noget for dem, som de gerne vil give videre, men da alle eleverne hørte om det til morgensamling, så var hele skolen med i projektet.

Varebil fyldt med gaver

Michael Hejlskov fra Red Barnet i Favrskov fik et opkald og var straks med på ideen.

"Vi har omkring 130 familier alene i Favrskov, der har behov for hjælp, dem når 'Del Maden' ud til. Resten af gaverne finder vi værdige modtagere til og hvis der er flere gaver tilbage, så vil Red Barnet i Århus også gerne finde nogle familier," fortæller han glædesstrålende, imens børnene fylder alle gavesækkene ud i en varebil, hvor bagdøren knap nok kan lukkes for gaver.

Publiceret 20 December 2018 17:45