Daniel Toft Jakobsen (S). Arkivfoto: Kian Johansen

Daniel Toft Jakobsen (S). Arkivfoto: Kian Johansen

Folketingsmedlem stiller spørgsmål

Daniel Toft Jakobsen (S) beder ministeren om svar på, hvordan Regeringen forholder sig til, at Banedanmark muligvis overvejer at droppe broer ved Favrskovs tre baneoverskæringer

Af
Kian Johansen

Favrskov Sagen om Favrskovs tre baneoverskæringer ved Haarvad, Lyngåvej og Bidstrupvej er nu landet på Transportministerens bord.

Det sker efter at folketingsmedlem Daniel Toft Jakobsen (S) har stillet et par spørgsmål til Ole Birk Olesen på baggrund af Lokalavisen Favrskovs artikel om, at Banedanmark nu har spurgt indgående ind til, om de tre overskæringer nu er helt nødvendige, og om man måske helt kunne undvære broer over banen.

Tosset med usikkerhed

" Jeg synes, at det er helt tosset, at man pludselig skaber usikkerhed om det her, efter at man i rapport efter rapport har stillet i udsigt, at de nuværende overkørsler selvfølgelig skal erstattes, når de nedlægges," siger Daniel Toft Jakobsen.

" Så sent som i begyndelsen af november skrev Banedanmark i en artikel på deres hjemmeside, at der skulle bygges nye vejbroer, når de gamle overkørsler nedlægges. Og pludselig kommer det så frem, at de alligevel overvejer at droppe de nye broer," tilføjer han.

" Jeg forstår godt, at folk er sure over det her. For selvfølgelig giver det problemer, hvis man bare nedlægger nogle overkørsler uden at erstatte dem med f.eks. en bro. Jeg håber, at regeringen er enig med mig i, at de lovede broer selvfølgelig skal opføres som planlagt. Men det finder vi jo ud af, når transportministeren svarer på spørgsmålet."

Publiceret 26 December 2018 10:00