Melanie, Bastian og kammeraten Alexander, alle fra Randers, besøgte mormor Ella Kellberg i Hadsten. Det var første gang for børnene i Modelbane Europa, men vist ikke sidste. Foto: Michael Wulff

Melanie, Bastian og kammeraten Alexander, alle fra Randers, besøgte mormor Ella Kellberg i Hadsten. Det var første gang for børnene i Modelbane Europa, men vist ikke sidste. Foto: Michael Wulff

Danbolig Hadsten hoppede på Modelbane Europa

300 fribilletter til det imponerende modelbaneanlæg i Hadsten blev revet bort, da den lokale ejendomsmægler i Østergade delte dem gavmildt ud.

HADSTEN ”Her er så mange detaljer. Vi kan hele tiden finde nye, spændende ting at kigge på.”

Tre unge fra Randers og mormor til de to af dem drejer på transformatoren, som sender modeltogene ud på en af banerne i Modelbane Europa i Hadsten.

De unge har ikke før været her, men mormor Ella Kellberg, Hadsten, har taget imod de fribilletter til det kæmpe modelanlæg som næsten naboen i Østergade, ejendomsmægler danbolig har foræret væk.

Morgenmøde gav en idé

Den ene indehaver af danbolig Hadsten, Tommy Risgaard, har selv taget sin familie med ned til de mange modeltog.

”Jeg og min medindehaver Joan Pank blev inviteret herhen til et morgennetværksmøde i modelbanens klub. Og der blev vi selv overrasket over, hvor stort det er, på trods af, at vi er lokale.”

Tommy og Joan fandt hurtigt ud af, at mange af deres kunder heller ikke kendte til modelbanen, så i samarbejde med Gregers Petersen – der også er medlem af Hadsten Model Jernbane Klub – blev det besluttet at invitere kunderne derned.

”Vi købte 300 billetter, som vi har delt ud til i dag og næste lørdag (19. januar, red.). De er væk alle sammen.”

"Vi synes, det er vigtigt at bakke op om de lokale aktiviteter. Og det her er ret imponerende," siger Tommy Risgaard.

Vagt og medlem af klubben

Ude bag i det store modellandskab holder de øje med togene. Et par af medlemmerne står og får en sludder denne lørdag formiddag.

"Vi er 65 medlemmer af klubben, nogle mere aktive end andre," siger Allan Kristensen.

Klubben opkræver ikke kontingent, men afregner med medlemmerne gennem frivillige vagter i Modelbane Europa.

"Sådan en er jeg på i dag," siger Allan, der også fortæller, at der er klubaftener mandag og torsdag, hvor der planlægges og justeres på anlægget. wuf

Publiceret 14 January 2019 07:00