Debat:

Hvem tog røven på Skovvej?

Af
Simon Buus Olsen (LA)

Bøgehaven

8370 Hadsten

debat Jeg drister mig til at kalde det en farce.

Jeg bor selv ud til broen over Skanderborgvej (dog ikke på Skovvej) og har prøvet at holde i kø for at komme ud på Skanderborgvej, fordi en lastbil ikke har kunnet passere under broen over Skanderborgvej.

Der skal gøres noget - det tror jeg sådan set ikke, der er nogen, der er uenige i.

Her er det ganske fint, at byrådet har bestemt sig for at undersøge trafikken over broen.

Men hvem i alverden vælger at lægge en sådan undersøgelse hen over tre uger, hvor Den jyske Håndværkerskole er lukket i stort set hele perioden?

Uden overhovedet at have en analyse af trafikken over broen, vil jeg skyde på, at 75-80 procent af trafikken over broen - hvis ikke mere - er fra elever på DjH.

Men nu har kommunen så en undersøgelse, der nok kan påvise noget andet – men som jo så også er lavet i en periode, hvor DjH har holdt lukket. Smart trick, så kan man jo uden at lyve sige, at DjH ikke står for særlig meget af trafikken over broen.

Ingen vil rigtig udtale sig om beslutningen om at lave en trafikmåling i en periode, hvor en så stor skole ligger lukket.

Jeg har fået at vide, det er en politisk beslutning, men det håber jeg da ikke, byrådsmedlemmerne bestemmer.

Jeg håber da, vi har ansat nogle i administrationen, som er bedre klædt på til at vælge hvilke tidspunkter, det er hensigtsmæssigt. Men man kan naturligvis tvivle nu.

Når vi så får en gangbro hen over Skanderborgvej, som jo nok bliver den udgang, dette tager, hvordan har man så tænkt sig at navigere i den trafik, det vil få ned ad Skovvej mod Vesselbjergvej?

Vil man hellere have DjH’s elever til at kører hele vejen rundt om deres skole og ud på en vej lige over for en børnehave, end at dirigere trafikken ud på en større vej som eksempelvis over broen og ned på Skanderborgvej?

Eller vil man gerne have dem til at holde i en lang stribe af biler ned af Skovvej og måtte køre for livet, for at komme ud på Vesselbjergvej?

Uanset hvad, så kan borgerne på Skovvej med rette føle sig godt og grundigt taget i røven.

Publiceret 18 January 2019 13:00