TV: Anders G. gør sig klar til en folketingsvalgkamp

Mød den 56-årige V-politiker, der tidligere gennem otte år var i spidsen for Favrskov Kommune. Nu søger han udfordringer på Borgen

Af
Michael Wulff

HADSTEN Vi har aftalt, at dette lille portræt ikke skal handle om politik. Det kommer der så rigeligt af, når valgkampen til Folketinget skydes i gang inden for få uger - eller måneder.

Så vi springer straks frem til den debuterende folketingskandidat Anders G. Christensens fritid, som lige nu er optaget af den kun seks måneder gamle jagthund Buster og af racercyklen.

Der bliver tilbragt mange timer ved computeren, hvor arbejdet med byråd og bestyrelser passes. Foto: Michael Wulff

Der bliver tilbragt mange timer ved computeren, hvor arbejdet med byråd og bestyrelser passes. Foto: Michael Wulff

”Buster er en Field Trial Springer Spaniel. Den skal dog først med på jagt om halvandet år, når vi har trænet,” fortæller Anders G. ved spisebordet i huset på Lyøvej i Hadsten. Hunden sover i kurven i bryggerset. Mød den i videoen.

På to hjul

”Selvfølgelig går en jagt ud på at få ’noget på tasken’. Men det er ligeså meget naturoplevelsen og arbejdet med hunden som trækker i mig.”

Den anden store passion er cykelturene, hvor den 56-årige politiker turer kommunen rundt, når det er vejr til det.

Byråds- og bestyrelsesarbejdet fylder sammen med familien, der består af tre voksne døtre - plus snart et barnebarn - og de to plejedrenge på 7 og 11 år, Mads og Lucas, Anders G. Christensens tilværelse. Drengene bor hos Anders G. og fru Jane.

Byråds- og bestyrelsesarbejdet fylder sammen med familien, der består af tre voksne døtre - plus snart et barnebarn - og de to plejedrenge på 7 og 11 år, Mads og Lucas, Anders G. Christensens tilværelse. Drengene bor hos Anders G. og fru Jane.

”Favrskov er et fantastisk sted at cykle. Du har alle former for landskab, bakker og flade strækninger og en meget flot natur. Jeg har snart været i alle afkroge. Fra området ved Ulstrup til Frijsenborg Skovene med Pøt Mølle-bakken, hvor jeg godt vil sætte spørgsmålstegn ved cykeloplevelsen. Men naturen er i top.”

Anders Georg Christensen blev født 4. april 1962 i et bindingsværkshus nær Årslev Kro lige udenfor Aarhus.

”Dengang handlede det om hjemmefødsler. Kort efter flyttede vi til Risskov, hvor jeg kom i børnehave,” fortæller Anders G.

"Hvis du vil se centrum af Favrskov, skal vi op i Skjød Kirkes tårn. Herfra kan du se Hadsten, Hinnerup, Hammel og Ulstrup. I klart vejr." Klokken er skænket af greve Krag Juel, Frijsenborg, i 1892. Foto og video: Michael Wulff

Ungdommen ved Hadsund

Da han var seks år gammel rykkede den politisk aktive familie mod Nordjylland, hvor en tid i Lillevorde syd for Limfjorden blev afløst af et hjem i Veddum nær Hadsund.

”Min far var Venstremand, kommuneforeningsformand og kredsformand for Rebild-kredsen. Min mor var aktiv i LOF og skolenævnet, som det hed dengang. Så man kan godt sige, at jeg faldt i gryden med politik.”

”Vi fik ofte besøg af folketingspolitikere, borgmestre og amtsrådsmedlemmer. Så jeg hørte rigtig megen snak ved middagsbordet,” husker Anders G.

Han kom selv ind i politik gennem Venstres Ungdom. En bekendt kom forbi og spurgte, om Anders ville være med til at starte en VU-afdeling i Hadsund.

”I starten var det jo baseret på et socialt samvær – jeg kan sagtens huske festerne - men selvfølgelig båret af et fælles værdiggrundlag.”

”En af mine venner fra dengang, Henrik Sloth, er i dag Venstres ordfører i Mariagerfjord Kommune. Det er meget sjovt at tænke på.”

Når valgkampen kommer

Om kort tid skal Anders G. Christensen for alvor i ilden, når statsminister Lars Løkke Rasmussen udskriver valg.

En af Anders G. Christensens mærkesager er børn og unges ve og vel.

”Der er for mange børn og unge i dag, som har ’ondt i livet’ som man siger. Vi skal have et større fokus på det problem,” mener han.

"Og så glæder det mig også, at en fast forbindelse over Kattegat nu har fået tilført penge. Jeg var jo med til at starte Kattegatkomiteen i 2007 sammen med Bent Hansen og Nicolai Wammen. Dejligt at se, når noget, man har sået, begynder at gro. I min familie bliver vi gamle, så om 25 år er jeg jo kun 80 og kan se resultatet, håber jeg."

Anders G. Christensen kan i 2019 fejre sit 25 års jubilæum som byrådsmedlem. Jubilæet fejres af Favrskov Kommune ved en reception i Inside i Hammel tirsdag 29. januar mellem klokken 13 og 15.

Publiceret 28 January 2019 17:00