Formand Michael Hejlskov Jacobsen kunne i sin beretning fortælle om mange lokale projekter og tiltag.

Formand Michael Hejlskov Jacobsen kunne i sin beretning fortælle om mange lokale projekter og tiltag.

Red Barnet Favrskov: indsats for flygtningefamilier, udsatte børn, sociale medier, Operation Julegave ... med mere

Generalforsamlingen i Red Barnet, Favrskov, opsummerede de mange opgaver, organisationen har været i gang med

Af
Af Anette Bonde

Red Barnet Favrskov har i 2018 haft et aktivt år. Det er det første år, efter at der efter ønske fra hovedbestyrelsen i Red Barnet blev etableret en lokal bestyrelse i Favrskov.

Syv klubfrivillige havde med en stor indsats gjort forarbejdet, og afdelingen fik derfor et godt afsæt for et år siden ved den stiftende generalforsamling i 2018. Her var der både et fint fremmøde og god opbakning til den nye bestyrelse fra de mange fremmødte støtter. Red Barnet, Favrskov, havde i 2018 67 betalende støttere.

Formand Michael Hejlskov Jacobsen fortæller, at de mange frivillige overvejende kommer fra Hadsten-området. Han håber, at man i 2019 kan finde frivillige andre steder, så at indsatsen med at hjælpe børn med særlige behov kan dække mere af kommunen.

Mange sager

En af de første opgaver for bestyrelse var håndtering af persondataforordningen, der netop i 2018 trådte i kraft i dens nye form.

"Fordi netop Red Barnet arbejder med udsatte børn og familier, som kan indeholde følsomme oplysninger, er det vigtigt, at informationer behandles med omtanke, og i særdeleshed sikres imod tilfældig håndtering", siger Michael Hejlskov Jacobsen.

Red Barnet, Favrskov, har også arbejdet med en del projekter og events, blandt andet "Velkommen til Hadsten", hvor flygtningefamilier møder lokale beboere, og "Plads til alle", der har til formål at fremme udsatte børns adgang til et aktivt fritidsliv. Der har også været foredrag om udfordringer og farer for børn på de sociale medier og "Operation Julegave", hvor familier og børn donerede noget af deres brugte legetøj, tøj og andet til andre knap så velstillede. "Operation Julegave" blev en stor succes og vil blive gentaget i 2019.

Mobning og Venskabsløb

På nationalt plan kunne Michael Hejlskov Jacobsen berette om Red Barnets naturklubber for børn i boligblokke, partner i en indsats imod mobning, en del af Landsindsamlingen 2018, Venskabsløbet, småbørnsklubber for udsatte familier samt rådgivning til børn og unge, der har fået delt private, grænseoverskridende eller krænkende informationer online.

Bestyrelsen i Red Barnet, Favrskov:

    Formand: Michael Hejlskov Jacobsen,

    Næstformand: René Høll,

    Kasserer: Quang Le,

    HR/Kommunikation: Gitte Astrup Melgaard,

    Intern koordinator: Ulla Palm.

Publiceret 06 February 2019 07:00