Maja fra Selling styrede sikkert lokomotivet. Høreværnet hjælper hende til bedre at sortere i alle indtrykkene, fortalte hendes mor, Randi. Maja er født med downs syndrom. Foto: Michael Wulff

Maja fra Selling styrede sikkert lokomotivet. Høreværnet hjælper hende til bedre at sortere i alle indtrykkene, fortalte hendes mor, Randi. Maja er født med downs syndrom. Foto: Michael Wulff

Vinterferiens hoppeland hittede i Ulstrup

Hoppeborgene i Ulstrup Hallerne var onsdag for børn med særlige udfordringer som autisme, ADHD og downs syndrom. Det vakte stor glæde.

Af
Michael Wulff

Der var ikke særlig mange børn, ej heller ret meget larm, men masser af hoppeborge og togbaner spredt ud over gulvene i Ulstrup Hallerne onsdag i vinterferien.

Og roen var det fine på denne dag, hvor børn med særlige udfordringer som downs syndrom, ADHD, svagtseende og autisme havde det hele for sig selv.

De første dage i vinterferien havde hallerne været fyldt med andre børn, som kunne larme og hoppe, så meget de ville.

"Men børnene i dag kræver lidt mere ro og forståelse, hvis de for eksempel vil køre med toget," fortæller Kristina Kristensen, der er mor til en dreng med autisme.

Kristina er som frivillig i Landsforeningen for Autisme med i Handicaprådet i Favrskov Kommune.

"Og kommunen har bevilget nogle frivillige midler til denne dag, hvor børnene kan komme gratis ind, mens forældre betaler en halvtredser."

Tre-årige Melina og hendes mor Monica fra Hadsten var også med. Melina er svagtseende, men nød den gode plads og en tur i luften.

Tre-årige Melina og hendes mor Monica fra Hadsten var også med. Melina er svagtseende, men nød den gode plads og en tur i luften. "Det er helt vildt fedt. Og det, at vi ikke er så mange, er så godt," lød det fra moren. Foto: Michael Wulff

Ideen til denne specielle dag for børn med særlige udfordringer kommer fra en samtale, som Kristina Kristensen havde med halinspektør Dines Boye.

"Dines syntes, det var synd, at min søn med autisme ikke kunne være med på de store dage. Så han foreslog, at vi måtte gøre noget ved det. Og så blev hallen åbnet onsdag for os. Redskaberne var jo pustet op."

Kristina Kristensen er i det daglige lærer ved Gudenådalens Efterskole i Ulstrup.

Publiceret 14 February 2019 10:42