Karin Wehner på sin terrasse ved Stationsstræde. 130 parkeringspladser skal måske vige for 8,6 og 4 etagers bygninger. Hvor skal bilerne og pendlerne så parkere, spørger hun. Foto: Kian Johansen

Karin Wehner på sin terrasse ved Stationsstræde. 130 parkeringspladser skal måske vige for 8,6 og 4 etagers bygninger. Hvor skal bilerne og pendlerne så parkere, spørger hun. Foto: Kian Johansen

Hadstens byplan: Hvor skal alle bilerne holde?

Karin Wehner kigger hver dag på over 100 parkerede biler. Hvor skal de holde, hvis Hadsten bygges i højden.

Af
Kian Johansen

Hadsten En undrende beboer står på sin terrasse med udkig til pendlerparkeringen mellem banen og Ernst B. Sunds plads ved Sløjfen i Hadsten.

"Jeg har talt alle de biler der holder her. Klokken 11 er der ofte over 100 biler og der er vel plads til 130 biler. Hvor skal alle de biler holde henne, hvis der skal bygges helt op til otte etager på grunden, og der samtidig skal bygges blandt andet ungdomsskole med øget trafik ved Sløjfen?," spørger Karin Wehner, der bor på Stationsstræde på anden sal.

Hun har siden uge 8 optalt alle parkerede biler klokken 11 og tallet varierer fra 87 til 114 hver dag.

Hun vil gerne vil gøre pendlerne opmærksom på, at de måske skal undvære parkeringspladserne tæt på banen i Hadsten. Hvor vil de søge hen, hvis pendlerpladsen er væk?

Huse i otte etager

For en ny midtbyplan for Hadsten præsenterer blandt andet muligheden for at bygge tre huse i fire, seks og otte etager på parkeringspladsen.

"Jeg undrer mig over, hvor alle bilerne skal holde henne. For hvis der bygges på grundene, så skal dem der bygger, vel kun skaffe p-pladser til de nye beboere?

Læs om midtbyplanen i Hadsten her

Erling Kvist Andersen (S), formand for Planudvalget i Favrskov beroliger Karin Wehner.

"Der vil være tegnet ind, at der skal være parkeringsmuligheder i byggerierne. Desuden har forvaltningen lovet, at der bliver kigget på det her, hvis der bliver lavet en lokalplan for et byggeri. I første omgang er det jo en vision. Der er ikke lavet lokalplaner endnu."

Han opfordrer Karin Wehner og alle andre borgere i Hadsten til at deltage i borgermødet 6. april i Sløjfen, hvor man netop vil fortælle om midtbyplanen i Hadsten. Man kalder det en midtbycafe.

Og så er der en høringsfase indtil 6. maj, hvor alle kan komme med indsigelser, lyder det.

Det er jo en proces, vi lytter til alle og der ændres måske i forvaltningens oplæg undervejs."

Luft til solen

"Desuden så er de tre høje huse placeret tæt på Skanderborgvej og der er med vilje sørget for luft imellem de tre bygninger, så solen kan komme igennem" forklarer han.

Karin Wehner er nemlig også bange for, at hendes og naboernes østvendte terrasser, hvor solen kommer om formiddagen, så vil blive henlagt i mørke.

"Der bor en del der er ældre end mig, og de kommer altså ikke så meget ud, så terrassen er et fristed for dem," siger den 70-årige Karin Wehner.

Erling Kvist Andersen, kan man ikke frygte, at hvis der kommer så mange høje huse i Hadsten, især på områder hvor der før var parkeringspladser, og at der samtidig kommer mange flere beboere og aktiviteter i midtbyen, at der ikke er parkeringspladser nok i hele Hadsten by?

"Jeg har altid kunnet finde en parkeringsplads i Hadsten, desuden foregår flere af de aktiviteter, som du nævner på forskellige tidspunkter af dagen, så vi forudser ikke et problem. Flere steder kan nuværende parkeringspladser optimeres, så der er flere pladser. Blandt andet den nuværende ved Kiwi-grunden," lyder forklaringen fra udvalgsformanden.

Karin Wehner er ikke helt beroliget.

"Nu er det jo kommunen der laver planerne, så jeg frygter, at de bare dispenserer, hvis det passer dem."

Publiceret 16 March 2019 10:30