Frækt:

Indbrudstyv brød ind, mens beboeren var i andet rum

Videovervågning viser, hvordan tyv brød ind i et ægtepars bolig på Flinthøjen i Hinnerup

Af
Kian Johansen

Indbrud Hold nu øje med mistænkelige personer i dit nærområde.

Så kort kan det skrives. Og her får du en opskrift på, hvad du kan kigge efter.

Lokalavisen Favrskov har fået lov til at gennemse videomateriale fra Seniorbo Flinthøjen i Hinnerup, hvor der hænger overvågningskameraer. Vi må ikke viderebringe videoerne, men vi kan fortælle dig, hvad vi har set.

En kvinde går i området

Om eftermiddagen tirsdag 19. marts skinner forårssolen med vekslende styrke ved Seniorbo Flinthøjen, og vinden gør sit.

Mens de ældre beboere i området mest er indendørs, eller måske slet ikke hjemme, så har et ældre ægtepar travlt med egne gøremål. Konen potter planter om ved fordøren og manden er inde i huset.

På videoptagelserne kan vi se en kvinde gå rundt i området mellem 14.00 og 15.00.

Det er svært at give et ordentligt signalement, men hun bærer måske en strikket hue og er middelhøj med mørkt hår.

Langsom-hurtige skridt

Det lader til, at hun trækker lidt på det ene ben. Ved en af stierne, langs ældreboligerne, går hun langsomt, stopper op, kigger efter en beboer hun netop har passeret, og sætter pludselig farten op.

Derefter træder hun ud af videokameraets vinkel et halvt minut. Og pludselig går hun i samme retning, som hun er kommet fra.

Vi ser hende gå hen til en fordør og foretage sig noget ved døren.

Hun ringer måske på, det ser ud som om højre hånd er strakt frem. Hun er der kun et par sekunder og derefter træder hun hurtigt om hjørnet, ude af syne. Der sker ikke mere ved dette kamera.

Skygge ved vindue

Derefter bevæger hun sig hen mod det ældre ægtepars fordør. Hun går udenom huset, langs hækken og næsten ud af videovinklen. Kort efter ser vi en skygge ved vinduet og hun er væk igen. Minutter senere er hun igen synlig og forsvinder ud af videokameraets vinkel.

På næste overvågningskamera, ser vi hende passere den ældre kvinde i færd med at potte planter om, mens manden befinder sig inde i huset.

Smykker er væk

"Alt tyder på, at en kvindelig tyv har skaffet sig adgang til beboernes soveværelse via vinduet, alt imens den mandlige beboer opholdt sig i en af boligens andre rum. Fra en kommode i soveværelset er der stjålet smykker. Nævnte beboer blev først opmærksom på tyveriet fem dage senere, hvor hun skulle have brugt et smykke. Boligens beboere havde godt nok undret sig over uregelmæssige forhold ved soveværelsesvinduet den 19. marts," fortæller Ole Vinsten, der er en del af bestyrelsen ved Seniorbo Flinthøjen. Han har før i denne avis fortalt om, hvordan tyve har brudt ind hos de andre ældre i området. Og han håber, at andre kan lære af denne gennemgang.

Og vi kan kun undre os over, hvordan tyven er kommet ind, for der sad en tyverisikrings-haspe på soveværelsesvinduet. Men fakta er, at kvinden er ude af videokameraets synsvinkel i flere minutter og pludselig er tilbage. Kameraet peger delvis mod parrets baghave og dermed også soveværelsesvinduet.

Glade for videoovervågning

Videoptagelserne er udleveret til Østjyllands Politi.

Lennart Rosenberg Glerup er vicepolitiinspektør og kan ikke kommentere den aktuelle sag, men slår fast, at den fortsat efterforskes.

"Vi er generelt glade for video-overvågningsbilleder, hvor vi vil kigge efter alt, der kan hjælpe med at identificere mistænkte," siger han.

De gode råd

"Sørg for at holde øje i dit nærområde. Er det normalbilledet du ser, eller er der nogle du ikke har set før på den tid af dagen," lyder et af rådene om at være opmærksom på folk, der ikke plejer at være der, eller opfører sig mistænkeligt.

"Og ring hellere en gang for meget til os på 114," lyder det fra vicepolitiinspektøren.

"Læg dine værdigenstande og elektroniske mindre dimser væk . De skal helst ikke ligge fremme, hvis tyvene kigger ind af vinduerne og bliver fristet."

Han tilføjer: "Sørg for at gøre adgangsveje besværlige. Havelåger, låse, hegn og låse der ikke bare kan låses op uden nøgle indefra."

Og. Lyder det: "Overvej om det er nødvendigt at have høje hække og træer der tager udsynet. Tyve kan ikke lide, at der er frit udsyn, når de arbejder."

Publiceret 17 April 2019 11:00