I juni 2018 var ukrudtsbekæmpelsen i fuld gang. I Favrskov bruger man metoden med kogende vand og sukker. Eller også vil man bruge damp. Arkivfoto: Michael Wulff

I juni var ukrudtsbekæmpelsen i fuld gang. I Favrskov bruger man metoden med kogende vand og sukker. Eller også vil man bruge damp. Arkivfoto: Michael Wulff

Ups:

Glemte ukrudtet i licitationen

Favrskov Kommune glemte ukrudtsbekæmpelsen i licitationen om vedligeholdelsen af vej og og park. Byrådet måtte finde 700.000 kroner for at rette op på det

Af
Kian Johansen

Favrskov Under udarbejdelsen af et ret omfattende licitationsmateriale på Trafik og veje-ormrådet glemte medarbejdere fra Trafik og Veje i Favrskov sidste år at få ukrudtsbekæmpelse på veje, stier, fortove og pladser med i udbuddet.

De nye driftskontrakter trådte i kraft 1. april 2018 og dengang anslog man, at kommunen ville spare 3,1 millioner kroner ved at opdele renholdelsen i flere dele. Den besparelse bliver en del mindre nu.

Det blev Forstas og OK Nygaard der fik de nye driftskontrakter, men alle havde tilsyneladende glemt en del af ukrudtsbekæmpelsen.

Det rettede byrådet op på tirsdag aften ved at bevilge 700.000 kroner til ukrudtsbekæmpelsen og også i årene fremover.

Tørken hjalp til

Ifølge Hans Minor Vedel, direktør for Teknik og Kultur, har det ikke haft den store betydning for serviceniveauet på området, for Trafik og Veje har sideløbende sørget for at løse opgaverne. Desuden har tørken sidste år også hjulpet til at ukrudtsbekæmpelsen ikke skulle være så omfattende i 2018.

Ukrudtsbekæmpelsen er dog sket, uden at informere byrådet.

Det beklager Hans Minor Vedel.

"Der har været fuldt fokus på at løse opgaven og så har vi ikke tænkt tilstrækkeligt på at informere opad," vurderer direktøren, der kalder sagen ærgerlig og træls.

Det mente flere af byrådspolitikerne også, og mens Anders G. mente det var borgmesterens ansvar, så fik det Venstres Flemming Nørgaard til at spørge: "Hvad er det for nogle ting, vi ikke har fået lavet i denne periode, det kunne også være rart at vide, hvordan det er blevet finansieret." Han fulgte op med en bøn.

"Det er borgmesteren der kan det, sende det signal ind i forvaltningen: Lad os nu få tingene op i tide."

Derefter gik Nils Borring (S) ind og lukkede byrådsdebatten.

"Jeg tager som borgmester det fulde ansvar for sagen.

Efterfølgende uddyber han overfor Lokalavisen Favrskov.

"Den tager jeg på mig, så er den snak ikke længere. Det er utroligt, at jeg som borgmester får skylden af et enkelt byrådsmedlem. Men sådan er det at være borgmester. Jeg tror ikke borgerne har mærket nogen forskel i ukrudtsbekæmpelsen og nu har vi rettet op på det fremover."

Publiceret 03 May 2019 10:00