Debat: Tillykke til Venstre med jeres nyvalgte borgmesterkandidat

Rikke Randrup Skåning (S) Byrådsmedlem, medlem af Social og Sundhed

I Lokalavisen Favrskov kan man læse, at Venstre har valgt Birgit Liin som Venstres nye borgmesterkandidat. Den socialdemokratiske gruppe vil gerne ønske tillykke med valget og samtidig sige tak for det positive samarbejde, vi har haft med Venstre under Flemming Nørgaards ledelse.

I artiklen hæfter vi os ved, at Birgit Liin i sin relativ korte byrådsperiode har oplevet, at: “Vi kæmper fra sag til sag - og oplever at blive stemt ned”.

Som parti i opposition vil man i Favrskov Byråd under ledelse af borgmester Nils Borring (A) generelt opleve, at der søges mod det brede flertal, men ind imellem – ja, så stemmer vi imod Venstres forslag. Det sker, når vi mener, forslaget strider imod vores grundlæggende sociale værdier eller vores overbevisning om den retning, vi ønsker at sætte for Favrskov Kommune.

I Socialdemokratiet glæder vi os dog over de mange sager - og dem er der heldigvis flest af - som vi i byrådet vedtager og godkender i enighed. Og det er både inden for f.eks. vores nære velfærd, der vedrører børnefamiliepolitik, social- og sundhedspolitik, teknik og miljø og den borgernære service.

Det er det billede, der i mine øjne har tegnet sig i indeværende byrådsperiode, hvor jeg er tiltrådt samtidig med Birgit Liin.

Socialdemokratiet vil også i fremtiden - uanset navn og partifarve på borgmesteren - fortsætte med at søge det brede samarbejde og indgå de brede forlig. Det, tror vi på, er det bedste for borgerne i Favrskov Kommune både indenfor velfærd, borgernær service samt for en sammenhængende og grøn kommune.

Endnu engang tillykke med valget i håbet om at vi kan fortsætte det brede og positive samarbejde i og udenfor byrådssalen, som vi er kendt for - også uden for Favrskov.

Publiceret 19 May 2019 05:00