Sognepræst i Ulstrupbro, V. Velling og Sdr. Vinge sogne, Knud Bunde Fries.

Sognepræst i Ulstrupbro, V. Velling og Sdr. Vinge sogne, Knud Bunde Fries.

Klumme:

Lev dit liv mens du har det

Af
Sognepræst i Ulstrupbro

V. Velling og Sdr. Vinge sogne

Klumme Vi er i det skønne forår, hvor de unge bliver konfirmeret, og hvor alting springer ud. Når man er 13 til 14 år, så kan 40 år føles som en uendelig tid, eller bare 5 eller 10 år for den sags skyld.

Jeg selv er født i 1972, og jo ældre jeg bliver, jo mere relativ bliver alt det med tid også. Da jeg var barn og ung, så var sådan noget som 2. verdenskrig noget, der fandt sted lysår tilbage i tiden, men i virkeligheden blev jeg født kun 27 år efter 2. verdenskrigs afslutning. Det er langt kortere tid end min levealder i dag! Tid er noget underligt noget, og der er nogen, der siger, at jo ældre man bliver, jo hurtigere går den, og sådan føler jeg det selv.

Jeg har lige konfirmeret nogle glade unge mennesker, men da vi nåede til generalprøverne, så slog det mig, at der er gået et helt år siden, jeg sidst havde generalprøve, men i mit indre føltes det, som var det i går. Hvor søren blev al tiden af?

Og gør jeg mig nu den slags tanker, fordi jeg er havnet i en slags midtlivskrise, hvor jeg bliver mere og mere bevidst om min egen dødelighed, at timeglasset pludselig ikke har et uendeligt antal sandkorn tilbage, og tiden ikke længere bare er en ligegyldig ressource, man bare kan øse af i en uendelighed?

Det kan da sagtens tænkes, men jeg ved også, at jeg elsker livet, og jeg ved også, at det, at livet her på jorden ikke er uendeligt, gør, at jeg elsker livet endnu mere. Ikke sådan at jeg hver morgen springer ud af sengen og råber højt hurra – desværre og slet ikke inden jeg har fået min morgenkaffe – men sådan at livet får mere fylde og farve og nerve, og små ting, som en fugl, der glider hen over himlen, kan vække stor glæde.

Som ung er der mange ting, man skal leve op til, og der er mange muligheder, og det, tror jeg, kan føles hårdt for mange. Men hvis man vælger med hjertet og prøver at byde Vorherre indenfor i sit liv, så er der mange ting, der måske bliver – om ikke lettere – så dog mere meningsfulde. Lev dit liv, mens du har det, har Tørfisk skrevet i en sang. De ord vil jeg sende videre til konfirmanderne og mig selv og alle jer andre. Glædeligt forår!

Publiceret 19 May 2019 10:00