Anne Bomholt har været frivillig ved Classic Race siden 2014 som Pitstop-formand. Det er i Pitstop-teltet at festivalens frivillige spiser gratis.

Anne Bomholt har været frivillig ved Classic Race siden 2014 som Pitstop-formand. Det er i Pitstop-teltet at festivalens frivillige spiser gratis. Foto: Anders Michaelsen

Anne fra Hinnerup leverer 'benzinen' til Classic Race-frivillige

Anne Bomholt har i de seneste seks år været primus motor for, at festivalens frivillige har fået noget mad på tanken i madteltet Pitstop

Af
Anders Michaelsen

Classic Race 'Uden mad og drikke duer helten ikke,' er en fortærsket kliché, men samtidig heller ikke helt løgn. Og når Classic Race i den forgangne weekend for 10. gang har kunnet byde tusinder af motorglade gæster velkommen, så har det blandet andet været på grund af godt ét tusinde frivillige, der under festivalen og i ugerne før og efter har sørget for, at alt det praktiske har været i orden.

Anne Bomholt fra Hinnerup er en af dem, og hun har været frivillig ved Classic Race i størstedelen af festivalens levetid. De seneste 6 af 10 gange har hun stået som leder af madteltet Pitstop, der bespiser de frivillige og sørger for, at banebyggere, billetkontrollører, folk, der står i boder og andre frivillige får noget brændstof indenbords. Benzin i blodet var dog ikke grunden til, hun i sin tid selv meldte sig som frivillig, hvor posten som Pitstop-formand også nærmere kom ved en tilfældighed.

"Jeg så et Facebook-opslag, hvor de søgte frivillige, og jeg tænkte, jeg godt kunne stå og vende pølser på Strandvejen, møde nogle mennesker og hygge mig med det i Bededagsferien," siger Anne Bomholt.

Men festivalen, havde andre planer for hende. I hendes frivillige-ansøgning kunne festivalen, som manglede en ny Pitstop-formand, se, at hun havde længere tids erfaring som kantineleder hos blandt andre ISS. Så det, der bare skulle have været tre dages bodsalg, blev noget lidt andet, end bare at vende pølser, som hun selv siger.

Pitstop er et kæmpe telt, der huser festivalens frivillige til morgenmad, frokost og aftensmad.

Pitstop er et kæmpe telt, der huser festivalens frivillige til morgenmad, frokost og aftensmad. Foto: Anders Michaelsen

20.000 skridt i en firkant

Både morgen, middag og aften er der mad i Pitstop-teltet, når op mod 700 frivillige skal forplejes ad gangen. Selvom Classic Race kun foregår over fire dage, hvor der er tre af dagene er med ræs, så er Pitstop-teltet allerede i gang fra den 6. maj til hen mod slutningen af måneden. Alt sammen til ære for dem, der bygger banen og river den ned igen.

Onsdag aften, dagen inden festivalen starter, flytter Anne Bomholt ind i en beboelsesvogn nær pladsen, og hun flytter ikke ud igen før festivalen er slut søndag aften. Under festivalen ringer vækkeuret hver morgen 4:50, og det bliver sat til igen klokken 23:00.

Det er ikke meget motorløb, hun får set, når hun går næsten 20.000 skridt i det store firkantede mad-telt. Medregnet al forberedelsen med møder, vagtplaner, bestilling af varer, så er det en store opgave, hun frivilligt besidder. Når hun så alligevel har gjort det i 6 år, så er det på grund af menneskerne omkring hende.

"Det er ikke, fordi jeg interessere mig synderligt for motorløb, og jeg forlader næsten ikke den her firkant, som det her telt er. Men jeg kan godt lide at samarbejde og få teams til at fungere. Når vi er i det, er det jo vanvittig fedt. Der er supergod stemning, og jeg har et helt fantastisk team. Og jeg er så heldig at have en del frivillige på mit team, som har været med mig siden starten," siger Anne Bomholt.

Ingen stress over større festival

Og det team, hun taler i så høje vendinger om, er kun blevet større i takt med, at Classic Race i gennem årene er blevet større. Sidste år slog festivalen publikumsrekorden med 42.000 besøgende. Og Anne Bomholt har også kunnet se, hvordan bilfesten er vokset år for år.

"Jeg kan sagtens mærke, at eventet er vokset. Jeg tror antallet af frivillige, da jeg startede i 2014 var omkring 500-600, og i dag er det jo det dobbelte. Vi er også blevet et større team og næsten fordoblet, siden jeg startede," siger hun, der dog ikke for alvor er blevet stresset af det øgede antal frivillige, der skal have mad i Pitstop-teltet.

"Jeg har det sådan, at hvis man har et forholdsvis godt overblik, og det har jeg for det meste, så bliver man heller ikke stresset af det. Og det skal heller ikke være stressende, for det skal også være rart for de frivillige at stå her, så man ikke slider dem op, og de har ikke lyst til at komme næste år," siger hun. Hvorvidt hun selv kommer til næste år har hun dog ikke gjort op endnu.

"Jeg ved det ikke, det er jo noget man gør op med sig selv hvert år. For det er jo også mange timer, man lægger i det," siger Anne Bomholt.

Publiceret 20 May 2019 11:09