Arkivfoto fra Hanksville i Hammel.

Arkivfoto fra Hanksville i Hammel.

Rodeotyr og skydevogn - det vilde vest i Hammel

Westernbyen Hanksville flytter igen ind i Hammel

Af
Anette Bonde

det vilde vest "Der plejer at være sort af mennesker, masser af aktiviteter, og vi pynter med amerikanske flag og halmballer. Den får på alle tangenter."

Allan Bo Andreasen, tovholder for Hammel Handel, er i fuld gang med planlægningen af dette års Hanksville i Hammel. Noget er på plads, og der er mere undervejs.

Amerikansk byfest

En gang om året bliver Østergade, Miko Torv og Tema Centret forvandlet til westernbyen Hanksville. I år er det torsdag 23. maj, og fra klokken 17 til 22 år er der amerikansk byfest.

Der er skydevogn, rodeotyr, styrkeprøve med hammerslag og klokke, western-sumobrydning, guldgravning, marshmallow ristes over bål, heste med lasso rundt i byen, ponyridning i et par timer, hesteskokast, cykelringridning, udendørs caféområder etc.

Harley Davidson motorcykler tilbyder donationskørsel, hvor pengene går til et godt formål. Og for dem der interesserer sig for fir-hjulede køretøjer er der en stor oppustelig mini Formel 1-bane.

En stor del af de mange aktiviteter er gratis, og nogle skal man betale for.

Ved siden af alt dette er der selvfølgelig også gang i butikkerne med aktiviteter og gode tilbud. Westernbyen og butikkerne har åbent til kl. 22.

Publiceret 21 May 2019 06:00