Voila. Krydset er sat. Nu venter der en lang valgdag og en dag i morgen, hvor stemmerne skal fintælles. Foto: Kian Johansen

Forventningsfuld:

Kandidat har gjort, hvad han kunne

Venstres Anders G. Christensen brugte de sidste morgentimer på snak hos bageren, før han stemte til Folketingsvalget

Af
Kian Johansen

"Goddag. Vi håber på et godt valg."

Scenen er den nye hal i Hadsten, hvor hallen er omdannet til valgsted.

Venstres Anders G. Christensen hilser på Michael Jensen, der står ved indgangen til hallen.

I dag er Michael Jensen valgtilforordnet, men han er også formand for Venstre i Favrskov.

I den blå jakke med Venstres logo på, bevæger folketingskandidaten Anders G. sig over til valgstyrerformanden Isabell Friis Madsen, der giver ham et knus og ønsker lykke til med valget.

Normalt er de byrådskolleger for hvert sit parti, men i dag håber flere i Favrskov nok på, at der i det mindste kommer én politiker fra Favrskov ind på Borgen.

Undervejs hilser han på flere lokale Venstrefolk, der smiler og giver ham hånd. Hjemmebanen i hallen er tydeligvis også hans til Folketingsvalget. Måske.

Medievant kandidat

"Jeg føler at jeg og alle de frivillige bag mig, har gjort hvad vi kunne i denne valgkamp," siger Anders G. Christensen.

Du kan følge de foreløbige stemmetal, når de kommer ind fra valgstederne på KMD's hjemmeside. Bemærk, at tallene først vil indløbe efter klokken 20.00.

Morgenen er brugt foran bagerforretningen Mester Jacob i Østergade, i håbet om at hive de sidste stemmer hjem.

Tilbage i Hadsten Hallen bevæger han sig ind i stemmeboksen og kort tid efter rykker han det blå klæde fra.

Krydset er sat.

"Jeg har været rundt i hele storkredsen og folk kan godt genkende mig, så det tager jeg som et godt tegn. Om det så er for det sure, eller det søde, det ved jeg jo ikke," smiler han lidt nervøst.

Han lader stemmesedlen glide ned i stemmeurnen og lader den medievant svæve over sprækken i lang tid, så både fotografen fra Lokalavisen og hans kampagnemedhjælper kan få de rigtige billeder.

Stemmesedlen svæver medievant over valgurnen, så både Lokalavisens fotograf og Anders G. Christensens egne hjælpere kan få det rette billede. Foto: Kian Johansen

Fortrøstningsfulde Anders

Den tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem for Venstre siger:

"Jeg kan godt mærke, at jeg mediemæssigt har været ny på holdet til et folketingsvalg. De kandidater der allerede er på Borgen, har fået mere omtale fra de store medier og bliver mere naturligt inviteret ind til en snak," siger manden, der har ført et utal af kommunalvalgs-kampagner.

Mens han taler, virker han fortrøstningsfuld og står afslappet foran store skinnende sorte skraldespande, der er omdannet til stemmeurner denne Grundlovsdag.

Bag ham puttes den ene stemmeseddel efter den anden i stemmeurnerne.

Publiceret 05 June 2019 11:00

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus