Tina Halkiær med islænderen Baltasar, som er ekspert i at give inputs til det gode lederskab. Privat foto.

Tina Halkiær med islænderen Baltasar, som er ekspert i at give inputs til det gode lederskab. Privat foto.

Bruger heste i lederudvikling og teambuilding

Tina Halkiær har startet en virksomhed med fire heste som kollegaer

Af
Anette Bonde

virksomhed “Når du leder en hest, åbner du en verden til øget selvindsigt.”

Tina Halkiær har netop åbnet sit kursussted Halkiær ved Hammel med ovenstående sætning som en meget central signatur. Her tilbyder hun lederudvikling, teambuilding og coaching i personligt lederskab.

Hun har fire gode kollegaer, som er uvurderlige i hendes virksomhed og ganske specielle. Det er nemlig fire islænderheste.

"De er helt eminente til at spejle dine leder-egenskaber og din tilgang til dine kollegaer. På den måde får du en helt speciel feedback på dine handlinger og din personlighed, som du kan arbejde med målrettet, både som leder, som kollega og som menneske."

Assisteret af heste

Den certificerede Horse Dream Partner designer målrettede kurser assisteret af heste. Hun har flere års erfaring som leder i såvel det private som det offentlige.

Denne erfaring sætter hun i spil på kurserne, hvor også hestefolket kan blive udfordret.

"Halkiær er en realisering af drømmen om at skabe bedre ledelse og et bedre kollegaskab med hesten som assistent. Vi sætter autentisk lederskab på dagsordenen og udvikler ledere, teams og individuelle medarbejdere ved hjælp af hesteassisteret træning. Det er virkelig en øjenåbner, der er hurtigere at drage erkendelser af, end hvis man kommer på et almindeligt lederkursus," forklarer Tina Halkiær.

Det er nemt at se, hvilke personer, der er autentiske ledere. De behøver nemlig ikke at hverken skubbe eller at bakse med hesten på anden vis for at lede den. Alene ved hjælp af deres attitude, får de hesten til at samarbejde. Et tov i halsbåndet er som regel nok, og hvis nogle har særlig let ved det, så er det uden tov.

"Det kan virkelig booste din selvtillid at få hesten til at følge dig uden brug af snor."

Får video med hjem

Hun har indrettet sin virksomhed på gården Voldbyholt lidt uden for Hammel. Her er ridehus, skov og kursuslokaler. Under kurserne sørger hun for en god forplejning til deltagerne og hun gør meget ud af at orientere om sikkerhed.

Alle øvelserne med hestene dokumenteres med video, som man får med hjem sammen med kursusmaterialet. Man kan også opfølge et seminar med et coaching forløb.

Publiceret 13 June 2019 10:55