Blandt andet vejbroen over jernbanen i Hadsten skal hæves. Det og andre bro-ændringer, vil Banedanamrk fortælle om under et informationsmøde 24. juni. Dronefoto: Michael Wulff

Blandt andet vejbroen over jernbanen i Hadsten skal hæves. Det og andre bro-ændringer, vil Banedanamrk fortælle om under et informationsmøde 24. juni. Dronefoto: Michael Wulff

Øv Bøv: Banedanmarks møde om broer holdes for tidligt

Butiksdrivende i Hadsten ærgerlige over, at de ikke selv kan høre om Banedanmarks planer om hævningen af broer i Hadsten og Laurbjerg

Af
Kian Johansen

Banedanmark holder i samarbejde med Favrskov Kommune informationsmøde om blandt andet ombygninger og hævninger af vejbroer i Hadsten, Laurbjerg og ved Bidstrup.

Det gør de mandag 24. juni klokken 16-18 i Kulturhus Sløjfen i Hadsten.

Der er bare den hage ved det, at ved at afholde mødet mellem 16 og 18, har man effektivt afskåret størstedelen af Hadstens detailhandel i at kunne deltage. Og dermed har den velnok største enkeltgruppe, der har meget stor interesse i at få informationer om situationen omkring Hadsten by ikke mulighed for at høre om planerne.

"Jeg syntes det er en svinestreg. Det er flabet at holde det på det tidspunkt," siger indehaver af Bogormen i Hadsten, Marie-Louise Kannerup, der her taler som indehaver af sin egen butik.

Som du kan se på vores facebook-opslag, så fortæller stort set alle, at de IKKE foretrækker at deltage i et offentligt møde klokken 16-18.

Hun holder selv åben til klokken 18 denne mandag og har dermed ikke mulighed for at dukke op, i lighed med en stor del af Hadstens handelsliv.

"Det er prisværdigt at de holder et informationsmøde, men jeg mener det gør en stor forskel, om vi som handlende får lov til at stille spørgsmål under mødet eller ej. Da Hadsten Handel sidste gang holdt et møde med Banedanmark, som Hadsten Handel fik i stand, var der en del forhold, som Banedanmarks folk tydeligvis ikke havde overvejet og nogle af dem blev rent faktisk ændret," siger hun.

Trist med tidspunktet

Se Banedanmarks liste over, hvad der skal ske med broerne.

Også Hadsten Handels formand, Hans Peder Hansen er ærgerlig over tidspunktet på sine medlemmers vegne. "Det er trist, at det foregår i de almindelige butikkers åbningstid. Det er en udfordring for mange af vores medlemmer," siger han.

"Vi har haft en god dialog med især kommunen om Banedanmarks projekt, så jeg er spændt på hvad informationsmødet kommer til at indeholde. Er det ren information,eller bliver der også mulighed for dialog, input og spørgsmål."

Stille i røret

Hos Banedanmarks pressetjeneste bliver der stille i røret, da Lokalavisen Favrskov spørger om, hvorfor mødet netop holdes klokken 16-18.

"Det er på det tidspunkt vi empirisk har erfaring for, at der dukker flest folk op, og vil vil gerne have så mange som muligt til at dukke op og høre om planerne," siger en pressemedarbejder på Banedanmarks vegne.

Banedanmark understreger, at man altid er velkommen til at sende en e-mail, eller ringe, hvis man savner oplysninger om et konkret projekt.

I Favrskov Kommune skal Banedanmark i de kommende to år hæve det midterste fag på broen ved Skanderborgvej i Hadsten, bygge helt nye broer ved Kollerup Gods og Nymøllebro ved Laurbjerg. Overkørslerne på Bidstrupvej, Lerbjerg og Haarvad erstattes af broer. Ved Hammelvej i Laurbjerg sænkes sporet, så der bliver plads til køreledningerne under den eksisterende. Og i Laurbjerg bliver der bygget en helt ny station.

Hadsten får bro af stål

I Hadsten vil man fjerne det midterste fag af betonbroen og erstatte det med en lettere buet stålkonstruktion, der vil rage højere op end den nuværende bro.

"Det vil betyde en mindre spærretid, end de oprindelige otte planlagte måneder," forklarer projektleder Martin Friis fra Banedanmark, der dog ikke kan sige, om det er fire måneder eller mere. "Vi er i løbende dialog med Favrskov Kommune, om det samlede udtryk, forklarer han.

Mødet foregår 24. juni fra klokken 16-18 og holdes i Hadsten Kulturhus Sløjfen, Evald Tangs Allé 45, Hadsten.

Publiceret 14 June 2019 11:53