Sønnen Anders Pedersen (forrest) overtager inden for fire år Bagergaarden i Hinnerup. Broderen Rasmus bliver medindehaver, mens far Jørgen Pedersen regner med at stoppe som 60-årig. Foto: Kian Johansen

Sønnen Anders Pedersen (forrest) overtager inden for fire år Bagergaarden i Hinnerup. Broderen Rasmus bliver medindehaver, mens far Jørgen Pedersen regner med at stoppe som 60-årig. Foto: Kian Johansen

Bagergaarden udvider og gør klar til næste generation

Den ældste søn, Anders Pedersen, afløser bagermester Jørgen Pedersen over de næste fire år

Af
Kian Johansen

Hinnerup Det bliver meget synligt, at Bagergaarden i Hinnerup i denne tid gør klar til fremtiden.

Nabolejemålet, frisørsalonen på Storegade, er overtaget og her kommer der snart en større café. Samtidig skal hovedindgangen rykkes fra venstre side og ind mod det nye centrum af Bagergaardens facade.

Der kommer et nyt, større køkken, så der i højere grad kan leveres sandwiches og lækkerier i cafeen og samtidig er der ansøgt om at udvide ud mod Kastanjetorvet, så der kan etableres flere kølerum til at køle al den dej, som bageriet har behov for.

I spidsen for ombygningen står 30-årige Anders Pedersen. Han er tømreruddannet og har i 12 år været ansat hos Klitte og Jensen i Hinnerup.

Nu er han vendt hjem til barndommens bageri.

Han er for tiden ved at udlære sig som bager og har netop fået lov til at afkorte bageruddannelsen med to år, så han kun skal tage det sidste år og syv måneder. Efter planen er han færdiguddannet i sommeren 2020.

Årsagen til den afkortede uddannelse er, at han nærmest er født og opvokset i bageriet.

"Jeg får det bedste fra to fag, og fra to generationer," afslører Anders Pedersen, der afslører at det der motiverer ham til at overtage bageriet, er at han kan få lov til at lede en virksomhed, udvikle den og samtidig stå i spidsen for den gode kvalitet, som Bagergaarden er kendt for.

Lå ikke i kortene

Lidt overaskende bliver det ham der overtager bageriet.

For lillebror Rasmus på 29 er udlært bager i Hinnerup og var ansat i bageriet indtil for halvandet år siden.

"Det har altid ligget i kortene, at jeg skulle overtage. Jeg har helt ærligt været i tvivl, så det er ingen hemmelighed at min far og jeg har knurret lidt ad hinanden det sidste års tid," siger han oprigtigt.

Han er nu ansat som bager hos Salling Bageren i Aarhus.

"Her er der weekend-vagt hver fjerde weekend, jeg går hjem til tiden og jeg har opdaget, at jeg også kan bruge mit liv på min søn og min kone. Der er ingen tvivl om, at vi i familien bruger mange timer i bageriet. Det er vores andet hjem, så da det gik op for mig, at jeg kunne finde min helt egen nye faglige udvikling hos Salling, så var det svært at få det sagt," erkender han.

For også inde i Rasmus' hoved var det ham, der skulle overtage det 41 år gamle bageri i Hinnerup, som tredje generation.

Men så meldte storebror sig på banen.

"Vi satte os over et godt måltid mad og jeg fik fortalt Rasmus, at jeg gerne ville overtage," fortæller Anders Pedersen, der glæder sig til at udvikle bageriet i fremtiden.

Man kan mærke lettelsen hos Rasmus, der dog ikke slipper familiens andet hjem helt.

For der er oprettet et anpartsselskab, hvor faderen Jørgen har den bestemmende part, mens de de to sønner er anpartshavere med lige store andele.

56-årige Jørgen Pedersen regner med at stoppe når han bliver 60. Hvad der så skal ske, ved han endnu ikke.

"Jeg skal også nå noget andet i mit liv," siger han med glød i øjnene og stemmen.

Fremtidssikring

"Jeg vil være med til at fremtidssikre bageriet og caféen," forklarer Anders Pedersen, der ikke har haft svært ved at tegne de nye rammer for bageriet, da han hos Klitte og Jensen var entrepriseleder og beregner.

"Vi vil gerne bringe cafélivet tilbage til Hinnerup og vores café er ikke i konkurrence med Kaffebaren, vi skal supplere hinanden, så folk fra Hinnerup opdager, at vi har to gode cafeér i byen," lyder visionen.

Publiceret 18 June 2019 11:00