Dragen er et mesterstykke, kreeret af Kenn Lund Nielsen, der sidste år spillede hovedrollen som Von Trapp i 'The Sound of Music'. Dragen består mest af liggeunderlag, tro det eller ej. Det talende Æsel spilles fantastisk af Ian Reinholt, mens Kristine M. Påske (i rød kjole) leverer en sublim vokal som dragens stemme. Foto: Kian Johansen

Dragen er et mesterstykke, kreeret af Kenn Lund Nielsen, der sidste år spillede hovedrollen som Von Trapp i 'The Sound of Music'. Dragen består mest af liggeunderlag, tro det eller ej. Det talende Æsel spilles fantastisk af Ian Reinholt, mens Kristine M. Påske (i rød kjole) leverer en sublim vokal som dragens stemme. Foto: Kian Johansen

Dragen gør Shrek til en vinder

Familievenlig, grøn og morsom musical på Busbjerg. Se den med dine børn og tag humoren med i det grønne på Busbjerg

Af
Kian Johansen

Busbjerg En stor grøn trold, en prinsesse og et eventyr lige midt i en skov på en bakke.

I år leverer Busbjerg Spillene 'Shrek the Musical' og der er virkelig brugt mange timer på at få musicalen op på et professionelt niveau.

Dragen, som Shrek og det talende æsel stikker af fra, og som beskytter prinsesse Fiona, er imponerende.

Liggeunderlag og fantasi

Dragen er kreeret af Kenn Lund Nielsen af liggeunderlag og fantasi og styret af tre dukkeførere, mens Kristine M. Påske i pompøs rød kjole leverer dragens stemme. Og sikke en stemmepragt.

Syerskerne har brugt utallige timer på at skabe de nye dragter og det har ikke været muligt at genbruge ret meget fra de seneste år, så opgaven har været stor.

Du kan mærke, at der er lagt masser af timer i musicalen og de fleste af skuespillerne leverer sublimt skuespil.

Shrek er god

Især Michael M. Lauridsen som Shrek og Stine L. Lyngesen som prinsesse Fiona bærer stykket.

Selvom hun midlertidigt har mistet stemmen, så hjælper hendes egen mimik og koreograf Michelle Kristensen med til, at du næsten ikke opdager det.

Det talende æsel leveres af Ian Reinholt og hans præstation overskygger næsten Shreks og Fionas tilsammen.

Tudegodt

Det er tudegodt og ofte ret morsomt at følge Shreks færd fra sumpen, hen til dragen, hvor han redder prinsesse Fiona i tårnet og til slutningen, som vi ikke skal afsløre så meget af her.

Det er eventyret om den godhjertede, men ildelugtende trold Shrek, der er udvist fra sin hjemegn af en ond greve og slår følge med et talende æsel på sin færd ud i verden - hvor en skøn prinsesse krydser hans vej.

Klukkende morsomt

Jeg kan jo bare nævne, at flere af mine medpublikummer klukkede af grin ret mange gange under den åbne himmel på Busbjerg ved Ulstrup.

Og mon ikke stykket bliver endnu bedre skruet sammen end til forpremieren, som vi på Lokalavisen Favrskov overværede.

For der spilles 12 gange, frem til 7. juli.

Forsalget til sommerens forestilling ligger langt højere end sidste år på samme tid. Der er allerede solgt over 900 billetter.

Og håbet er da også at ramme børnefamilierne med den så kendte grønne trold fra tegnefilmene.

Sidste år opførte Busbjerg klassikeren 'The Sound of Music'. Men med 'Shrek' har Busbjerg ramt tonen fra tegnefilmene og det burde være guf for børnefamilierne.

"Vi vil gerne gøre familien til vores stampublikum, og derfor har vi snævret os ind i valget af forestillinger. Det skal være familie-musicals, siger event-chef og skuespiller Lisbeth Gaba fra Busbjergspillene.

Busbjerg er i år bygget om, så der både er en ildelugtende sump, et storslået slot og et faldefærdigt tårn, der bevogtes af en ildsprudlende drage.

bagscenen, når den både skal rumme et lokum, en hytte, en hængebro en grotte og en lade.

- Vores make-up artist Maja Albrekt, som også selv står på scenen, får virkeligt travlt i år med at sminke - og der bliver brugt masser af grøn sminke.

32 aktører i alle aldre spiller med i forestillingen, mens tre passer opgaverne backstage. Når hele flokken tælles med, er i alt omkring 100 frivillige med til at gøre det traditionsrige friluftsspil til virkelighed. I denne sommer for 74. år i træk.

Shrek spilles af Michael Lauridsen, mens den skønne prinsesse Fiona spilles af Stine Skellgaard Lyngesen, og Det talende Æsel af Ian Reinholt.

Publiceret 21 June 2019 11:45