Det gælder om ikke at få tjansen som boldhenter på Europas højestliggende fodboldbane.

Det gælder om ikke at få tjansen som boldhenter på Europas højestliggende fodboldbane.

Fodbold på toppen

Det velgørende fodboldhold fra Hinnerup spillede på verdens tag

Af
Kian Johansen

Hinnerup Danmarks mest velgørende fodboldhold, der hver onsdag spiller oldboys kampe i HOG i Hinnerup har netop været på toppen.

I midten af juni spillede de mod et udvalgt schweizisk hold på den højest beliggende fodboldbane i Europa og den tredje højeste beliggende i verden.

Ottmar Hitzfeld Stadium er anlagt 2.000 meter over havets overflade, ligger i Gspon med udsigt til Matterhorn og kan kun nås via svævebane.

"Vi gjorde det fordi vi har sat os som mål af skaffe en halv million vacciner mod polio og stivkrampe inden udgangen af 2019," fortæller Simon Schiølin, der har været tovholder for Danmarks mest velgørende fodboldhold siden 2008.

Selv betalt

Holdet har godt 34 spillere i truppen til daglig, men det er der også brug for, når alderen er langt over de 40 år og krop og koner også trækker i en anden retning.

Det er især Morten Bang, Anders Lunde og stifteren Simon Schølin, der har den frivillige ledelse.

Holdet der tog turen til alperne har selv betalt rejsen og opholdet, der foregik på et hostel med køjesenge nede i dalen. "Vi gør det selvfølgelig også for oplevelsens skyld, og de penge vi får fra vores sponsorer skal selvfølgelig bruges på velgørenhed," fortæller Simon Schølin.

Udsigten var slående i Schweiz, fortæller Simon Schølin, der i 2008 fik ideen til Danmarks mest velgørende fodboldhold.

Udsigten var slående i Schweiz, fortæller Simon Schølin, der i 2008 fik ideen til Danmarks mest velgørende fodboldhold.

Iltfattige kampe

Oplevelser var der nok af på turen til Schweiz.

"Hver gang vi tog en tur ned af linjen, så måtte vi stoppe bagefter og puste ud lige så længe som vi havde løbet," griner Simon Schølin. Den iltfattige luft betød, at alle spillerne, også schweizernes udvalgte hold, lige måtte have pauser ind i mellem.

"Jeg tog mig da også i at stoppe op for at nyde udsigten et par gange, indrømmer Simon Schølin, der især var imponeret af forbruget af bolde. I snit ryger der et par stykker over bjergkanten under hver kamp.

Publiceret 22 June 2019 11:00