Både broen over Randersvej og over banen på Skanderborgvej skal ombygges/rives ned i de kommende år. Dronefoto: Michael Wulff

Både broen over Randersvej og over banen på Skanderborgvej skal ombygges/rives ned i de kommende år. Dronefoto: Michael Wulff

Broarbejde: Kun broen spærres i måneder

Banedanmark understreger, at kun broen ved Skanderborgvej i Hadsten spærres

Af
Kian Johansen

Hadsten Det er måske en ringe trøst, men når Banedanmark i løbet af 2021 vil hæve broen ved Skanderborgvej i Hadsten, så vil hverken Sløjfen og Ågade, eller Vesselbjergvej blive lukket.

Det fortæller Martin B. Friis, der er projekt- og projekteringsleder i Banedanmark, efter at Lokalavisen Favrskov har spurgt ind til, hvor mange veje omkring banen der lukkes.

"Vi arbejder videre med en løsning, hvor kun det brodæk, der er over sporet, bliver udskiftet. Det har den fordel, at anlægsarbejdet reduceres, og den tid, hvor broen skal spærres, forkortes betragteligt. Arbejdet foregår i et samarbejde med Favrskov Kommune. Skanderborgvej krydser Vesselbjergvej i nord og forbinder Ågade i syd. De forbindelser bliver ikke ændret, og de bliver opretholdt, imens vi udskifter brodækket," forklarer han i en e-mail til Lokalavisen Favrskov.

Alternativ på vej

Favrskov Kommune er i fuld gang med at få forberedt den planlagte forlængelse af ringvejen syd om Hadsten.

Der har netop været et infomøde om den.

Forlængelse af Vestre Ringvej, kalder man den.

Forlængelsen vil ske fra rundkørslen, hvor Hammelvej krydser Vestre Ringvej og sydpå, til den rammer Toftegårdsvej, tæt på Hadsten Varmeværk.

Når den er bygget, så vil især tung trafik kunne ledes denne vej udenom Hadsten midtby, og mens at broprojektet ved Skanderborgvej foregår, så er der en alternativ rute.

I den forbindelse forberedes 'Victors bro' ved Skovvej over Randersvej også.

Hvis du kan huske det, så gav den anledning til morsomheder i byrådet fra Konservatives Charlotte Green, der ikke mente, at andre end hendes nevø, Victor brugte den, deraf navnet 'Victors bro'. Det kunne en trafiktælling og borgere på Skovvej så fortælle at en del gør.

Derfor blev den planlagte cykel og gangbro ændret til igen at skulle være en bro, hvor der kan køre biler over.

Publiceret 24 June 2019 10:00