Genbrugsbutik med byggematerialer

Nyt koncept skal indsamle stumper og bearbejde genbrugsmaterialerne til nye ting

Af
JP Aarhus

Hinnerup Røde Kors Hadsten-Hinnerup er nu begyndt at indsamle varer til åbning af en ny butik, der skal handle med med brugte og eller genbruge byggematerialer.

Butikken får adressen Samsøvej 16 i Hinnerup.

"Vi er i gang med at gøre klar," fortæller Gert Sørensen fra genbrugsprojektet, der vil indsamle og sælge vinduer, døre, fliser, sten, beslag, krukker, elementer, søm, træ og alt andet, der kan genbruges i hus og have.

"I starten tager vi også møbler med i sortimentet," siger Gert Sørensen.

Samarbejder i spil

Røde Kors vil prøve at få hjælp til indsamlingen fra de kommunale genbrugsstationer:

"Det er ikke helt på plads. Til gengæld har vi kontakt til og aftaler med en række lokale håndværkere, der fremover vil komme forbi Samsøvej, inden de kører til genbrugsstationen for at tømme deres trailere. Nogle har også sager hjemme på værkstederne, vi må sælge," siger Gert Sørensen, der også gerne modtager effekter med mindre skader:

"Vi er så en række af frivillige - og vi kan godt være flere - der vil forsøge at reparere sagerne, inden vi sælger dem".

Margit S. Larsen, der formand fra Røde Kors Hadsen-Hinnerup, forventer at Byggegenbrugsbutikken kan holde indvielse og åbne for salget i august.

Alle kan bidrage

"Formålet er at genbruge byggematerialer til og fra alle med hus og have. Alle kan bidrage med noget," siger Margit S. Larsen.

Publiceret 25 June 2019 06:00