Helle og Michelle Schmidt foran Rosensgade-butikken sammen med Rasmus Kjærulff Ingemansen fra EDC Erhverv, der har solgt ejendommen i Hinnerup. Pressefoto

Helle og Michelle Schmidt foran Rosensgade-butikken sammen med Rasmus Kjærulff Ingemansen fra EDC Erhverv, der har solgt ejendommen i Hinnerup. Pressefoto

Isfamilie erstatter chokolade-firma:

Kathrine Andersen Chokolade har vokset sig for stor til Vitten

Mor og datter bag Mammis udvider forretningen drastisk og drager til Vitten ved Hinnerup, mens lokale chokolademagere indtager stort domicil i Søften

Det er gået stærkt for den aarhusianske isvirksomhed Mammis, der så dagens lys tilbage i 2016.

Efter en rekordsæson i 2018 er Mammis, der hidtil har haft en butik i Rosensgade i Latinerkvarteret, klar til at ekspandere markant.

I en pressemeddelelse oplyser firmaet, at man har investeret i en 600 kvadratmeter stor produktionsejendom ved Hinnerup, og at man er klar til at åbne den anden butik i Aarhus i Jægergårdsgade.

Mammis italienske gelato har siden åbningen i 2016 været så efterspurgt, at det har været svært at følge med. Helle Schmidt, der startede virksomheden sammen med datteren Michelle, har været nødt til at takke nej til firmaarrangementer, fordi det lille produktionslokale i Rosensgade kun har kunnet dække butikkens eget salg.

Derfor satser is-familien nu med købet af en ejendom på Krogsvej i Vitten ved Hinnerup, hvor Kathrine Andersen Chokolade tidligere har holdt til.

"Nu har vi kapaciteten og beliggenhederne til at servicere alle iselskere i Aarhus, og vi har investeret i en isbil og en iscykel, så vi endeligt kan komme ud til events," siger Helle Schmidt, der sammen med datteren fik idéen til at kaste sig ud i is-eventyret efter en ferie i Italien.

Senere tog de en gelato-uddannelse sammen i Bologna.

"Den gode smagsoplevelse satte vi os for at give aarhusianerne, og de har heldigvis taget rigtig godt imod os. Vi laver basen helt fra bunden hver morgen og bruger kun gode kvalitetsråvarer. Vi vil hellere bruge flere penge på kvalitet og så tjene lidt mindre per is," siger Helle Schmidt.

Søgningen efter en god produktionsejendom foregik, mens Kathrine Andersen Chokolade også havde behov for mere plads og derfor er flyttet til et 1.400 kvadratmeter stort domicil i Søften.

De nye produktionsforhold gør, at Mammis nu sagtens kan lave is til en butik mere, og det bliver i Jægergårdsgade, hvor butikken åbner i sommeren 2020.

Butikken har, modsat Rosengade, siddepladser og kan derfor servere is året rundt.

Publiceret 25 June 2019 16:23