Favrskov Kommune er rigtig gode til at sende unge i erhvervspraktik. Her er det Mikkel Juhlsen Rehmeier og Mikkel Horsdal Gyngstrup fra Østervangskolens 8. klasser, der tidligere på året byggede møbler på Den jydske Haandværkerskole. Arkivfoto: Kian Johansen

Favrskov Kommune er rigtig gode til at sende unge i erhvervspraktik. Her er det Mikkel Juhlsen Rehmeier og Mikkel Horsdal Gyngstrup fra Østervangskolens 8. klasser, der tidligere på året byggede møbler på Den jydske Haandværkerskole. Arkivfoto: Kian Johansen

Talrækker:

Dansk Byggeris analyse sender Favrskov ned af listen

Simpel pointdeling giver Favrskov dårligt skudsmål på udbudspolitikken, men gode tal for at få erhvervsuddannelser i fokus

Af
Kian Johansen

Favrskov Et større fokus på erhvervsuddannelser i Favrskov Kommune virker.

Det må være det bedste Favrskov Erhvervsråd, uddannelsesinstitutionerne og Favrskov Kommune kan udlede af Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i de danske kommuner.

Samlet er Favrskov faldet fra en syvendeplads til en 20. plads på et år.

Favrskov er helt i top, når det gælder indsatsen for, at elever i folkeskolen skal prøve kræfter med en erhvervspraktik. Samtidig er andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse, ifølge analysen steget fra 18 til 24 procent.

"Vi har rigtig mange gode virksomheder der bidrager til den indsats, jeg kan kun opfordre til, at endnu flere melder sig. Vi kan se det fremtidige pres på arbejdsstyrken, hvor der kommer færre under 20 og flere over 60 de kommende år," siger Favrskov Erhvervsråds Erhvervschef, Anders Hermansen.

Skruer op for det gode

" Vi gør meget for at bringe erhvervsuddannelserne i fokus hos de unge, og det er dejligt, at det ser ud til at virke. Vi har en række virksomheder, der virkelig bakker op om arbejdet og åbner dørene for de unge og giver dem mulighed for at se og prøve kræfter med alle de spændende erhverv, som de også kan vælge at uddanne sig inden for. Den indsats skruer vi yderligere op for i det kommende år," siger borgmester Nils Borring (S).

Simpel pointdeling trækker Favrskov ned

Mens der stort set er fremgang på alle andre parametre i analysen, så er der to poster, der trækker ned.

Det handler om, hvorvidt Favrskov Kommune overholder AB18-betingelserne for bygge- og anlægsarbejde, (byggeriets aftalegrundlag). Her straffes man i den grad, hvis den ikke følges. I Favrskov har man valgt muligheden for at lave præciseringer i hver sag og det trækker ned fra en førsteplads til 57. plads.

"Hvis vi vurderer, at der skal laves en præcisering til de anlægsopgaver, vi skal have udført, så gør vi det. Det koster, når Dansk Byggeri vurderer vores erhvervsvenlighed, men det tager vi med," siger Nils Borring

Det er simpel pointdeling, for der gives kun tre svarmuligheder og, hvis det er et nej, så rykker man helt ud af pointdelingen.

Det samme gør sig gældende i posten 'kontrol af arbejdsklausuler', hvor Favrskov laver prioriteret tilsagn. Det betyder, at Favrskov rykker fra en 72. plads til plads nummer 90.

Publiceret 28 June 2019 11:00